Haudutettua päärynää ja liköörikermaa

Ainekset

  • 4 päärynää
  • 5 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • Amarettoa, Gallianoa tai Mesimarjalikööriä
  • kermaa
  • manteleita

Valmistusohje

Kuori päärynät ja poista siemenkota omenaporalla. Kiehauta muut raaka-aineet kattilassa ja lisää päärynät mukaan. Peitä päärynät leivinpaperilla ja hauduta noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä liemessä. Tarjoa liköörillä maustetun kermavaahdon sekä paahdettujen mantelien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.