Hellapoliisin mämmi-rahkapullat
Mämmi-rahkapullat sopivat pääsiäispöytään. Perinteisestä rahkapullasta löytyy mämmisilmä, jonka voit halutessasi piilottaa kokonaan rahkan alle tai sekoittaa rahkan joukkoon. Ihan kuinka haluat.
20 kpl
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- ripaus suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 muna
- n. 13 dl vehnäjauhoja
- 150 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
- 200 g maitorahkaa
- ¾ dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunanmehua
- n. 1 dl mämmiä
Voiteluun
- 1 muna
Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.
Lisää joukkoon kardemumma, muna ja vehnäjauhot alustaen.
Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ilmakuplat pois.
Pyöritä tasakokoisiksi tangoiksi ja leikkaa molemmat tangot kymmeneen yhtä suureen osaan.
Pyöritä pikkupulliksi ja kohota liinan alla.
Paina juomalasilla syvennykset pikkupulliin.
Sekoita maitorahka, sokeri, muna, vaniljasokeri ja sitruunanmehu keskenään.
Jaa rahkaseos koloihin ja laita jokaiseen vielä nokare mämmiä.
Voitele pullan reunat munalla ja paista 200-225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti