Sahramipullat rahkasta

Rahka tekee sahramileivonnaisista mehukkaita ja kestäviä. Taikinaakin on helppo käsitellä, se ei tahmaa. Tämä sopii mainiosti, jos leivot lasten kanssa.

30 pullaan

  • 5 dl maitoa
  • 200 g voita
  • 1 g sahramia
  • 1 prk rahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 maustemitta suolaa
  • 3 dl sokeria
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 kg vehnäjauhoja (n. 1,7 litraa)

Valmistusohje

1. Kuumenna maito ja voi kädenlämpöiseksi, lisää sahrami nesteeseen. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä nestettä, lisää loput nesteestä. Lisää rahka, jauhot, muna, suola ja sokeri ja sekoita kiiltäväksi, notkeaksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja muotoile siitä haluamasi laisia pulia, lettejä tai mitä haluatkaan. Anna kohota pellillä vielä kertaalleen noin 20 minuuttia.

3. Penslaa pullat vatkatulla munalla, koristele rusinoilla ja paista uunissa 5-15 minuuttia, riippuen leivonnaisten koosta. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!