Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sahramipullat rahkasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rahka tekee sahramileivonnaisista mehukkaita ja kestäviä. Taikinaakin on helppo käsitellä, se ei tahmaa. Tämä sopii mainiosti, jos leivot lasten kanssa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

30 pullaan

  • 5 dl maitoa
  • 200 g voita
  • 1 g sahramia
  • 1 prk rahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 maustemitta suolaa
  • 3 dl sokeria
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 kg vehnäjauhoja (n. 1,7 litraa)

Valmistusohje

1. Kuumenna maito ja voi kädenlämpöiseksi, lisää sahrami nesteeseen. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä nestettä, lisää loput nesteestä. Lisää rahka, jauhot, muna, suola ja sokeri ja sekoita kiiltäväksi, notkeaksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja muotoile siitä haluamasi laisia pulia, lettejä tai mitä haluatkaan. Anna kohota pellillä vielä kertaalleen noin 20 minuuttia.

3. Penslaa pullat vatkatulla munalla, koristele rusinoilla ja paista uunissa 5-15 minuuttia, riippuen leivonnaisten koosta. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Lisää aiheesta:

Mustikkapullat kuorrutteellaPomeranssileipäSahramipullaVähäsokeriset pullatTäytetyt sahramipullatSahramitaikina
PullatPääsiäinenKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku