Hellapoliisin mustajuuri-perunasosekeitto
30.11.2014. Kokeile Hellapoliisin helppoa keittoreseptiä.
4 annosta
- 1 kg jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
- 2 sipulia
- 500 g mustajuuria
- vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 3-5 dl keitinlientä
- 1 rkl viherpippuria
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Kuori perunat, sipulit ja mustajuuret.
Paloittele ne tasakokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan.
Lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät.
Lisää kasvisliemikuutio.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät.
Valuta keitinliemi talteen ja soseuta kasvikset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää kerma, keitinlientä tarpeen mukaan ja rouhi joukkoon viherpippureita.
Sekoita ja tarkista maku.
Lisää suolaa tarpeen mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa