Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herneterriini ranskalaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 250 g pakastettuja tai tuoreita herneitä
  • 100 g pieniä salottisipuleita
  • 2-3 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 4 persiljanoksaa
  • ¾ dl vettä
  • 1 pieni salaatinkerä

Valmistusohje

1. Kuori sipulit. Sulata voi, laita kokonaiset sipulit kattilaan ja anna niiden hitaasti kypsyä läpinäkyviksi. Mausta suolalla ja sokerilla, lisää persiljanoksat ja kaada päälle vesi. Anna kaiken kiehua n. 10 minuuttia kannen alla.

2. Poista salaatista uloimmat lehdet. Huuhdo kerä, valuta, jaa se neljään osaan ja sido osat puuvillalangalla.

3. Laita salaatti sipulikattilaan, lisää herneet ja keitä kaikkea kannen alla vielä 10 minuuttia. Leikkaa pois puuvillalangat ja poista persiljanoksat. Sekoita vielä kerran, mausta ja tarjoile.

Vihreän, salaatista ja herneistä tehdyn terriinin voi tarjoilla lisukkeena tai pääruokana. Jos tarjoilet sen pääruokana, keitetyt perunat sopivat hyvin lisukkeeksi. Tuoreiden herneiden sesonki on touko-kesäkuussa.

Lisää aiheesta:

Hovimestarin perunasalaattiKasvisgratiini vuohenjuustollaVihreä hernekeitto kanafileen ja pastan keraSyksyiset, sienitäytteiset paprikatVegepyttipannu linsseilläProvencelainen gratiini
KasvislisukeLisäkeruoatKananmunatonGluteenitonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit