Sienikeitto
Klassinen sienikeitto lämmittää mieltä ja kehoa kylmenevinä syyspäivinä. Kokeile Sami Garamin selkeää reseptiä. Ylijääneet sienet voit paistaa vaikka kokonaisina ja lisätä keiton sekaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g tuoreita sieniä
- 1 sipuli
- 20 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 7 dl rasvatonta maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- valkopippuria
- suolaa
- persiljaa
Valmistusohje
Silppua kaksi kolmasosaa sienistä ja sipuli pieniksi. Kuullota silppua voissa kattilan pohjalla niin, että neste irtoaa ja alkaa haihtua. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja lisää jauhot. Sekoita hyvin ja kaada maito sienten päälle.
Lämmitä kiehuvaksi ja anna hautua muutamia minuutteja niin, että jauhot kypsyvät ja suurustavat keiton. Kaada keitto tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi.
Kaada soppa takaisin kattilaan ja kuohkeuta vielä kermavaahdolla. Paista ylijääneet sienet, suurina paloina tai kokonaisina pannulla voissa tai öljyssä ja lisää ne keiton sekaan. Koristele annos persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko