Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 300 g tuoreita sieniä
  • 1 sipuli
  • 20 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl rasvatonta maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • valkopippuria
  • suolaa
  • persiljaa

Valmistusohje

Silppua kaksi kolmasosaa sienistä ja sipuli pieniksi. Kuullota silppua voissa kattilan pohjalla niin, että neste irtoaa ja alkaa haihtua. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja lisää jauhot. Sekoita hyvin ja kaada maito sienten päälle.

Lämmitä kiehuvaksi ja anna hautua muutamia minuutteja niin, että jauhot kypsyvät ja suurustavat keiton. Kaada keitto tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi.

Kaada soppa takaisin kattilaan ja kuohkeuta vielä kermavaahdolla. Paista ylijääneet sienet, suurina paloina tai kokonaisina pannulla voissa tai öljyssä ja lisää ne keiton sekaan. Koristele annos persiljalla.

Klassinen sienikeitto lämmittää mieltä ja kehoa kylmenevinä syyspäivinä. Kokeile Sami Garamin selkeää reseptiä. Ylijääneet sienet voit paistaa vaikka kokonaisina ja lisätä keiton sekaan.

Lisää aiheesta:

Palsternakka-punajuurikeittoSienitäytteiset krustaditKantarellikeittoVaahtoava sienikeittoTomaattikeittoKantarellikeittoa ja poronpaistia
SienikeittoKeitotKevytKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaSienisatoKeventäjätVideoreseptitAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto
  • 17.10.201814:50
    Hellapoliisi

    Mustatorvisienikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Herkkusienicapuccino

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kantarelli-kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sieni-kookoskeitto ja juustosandwichit

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Sieni-broilerikeitto