Sienikeitto

Klassinen sienikeitto lämmittää mieltä ja kehoa kylmenevinä syyspäivinä. Kokeile Sami Garamin selkeää reseptiä. Ylijääneet sienet voit paistaa vaikka kokonaisina ja lisätä keiton sekaan.

Ainekset

  • 300 g tuoreita sieniä
  • 1 sipuli
  • 20 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl rasvatonta maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • valkopippuria
  • suolaa
  • persiljaa

Valmistusohje

Silppua kaksi kolmasosaa sienistä ja sipuli pieniksi. Kuullota silppua voissa kattilan pohjalla niin, että neste irtoaa ja alkaa haihtua. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja lisää jauhot. Sekoita hyvin ja kaada maito sienten päälle.

Lämmitä kiehuvaksi ja anna hautua muutamia minuutteja niin, että jauhot kypsyvät ja suurustavat keiton. Kaada keitto tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi.

Kaada soppa takaisin kattilaan ja kuohkeuta vielä kermavaahdolla. Paista ylijääneet sienet, suurina paloina tai kokonaisina pannulla voissa tai öljyssä ja lisää ne keiton sekaan. Koristele annos persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!