Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaiset kalkkunapyörykät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punaisen värin pyörykät saavat punajuuresta. 6 annosta (1 annos=4 pyörykkää).

  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 punajuuri
  • 3 tl rypsiöljyä
  • 2 rkl tuoretta persiljaa
  • 400 g kalkkunan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 0.75 dl ruiskorppujauhoa
  • 1.5 tl ruokasuolaa
  • 0.25 tl mustapippuria

Valmistusohje

Toimi näin:

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuori ja hienonna sipulit hyvin hienoksi. Puhdista ja hienonna myös herkkusienet.

Keitä punajuuri kypsäksi ja tai käytä vakuumiin pakattuja esikeitettyjä punajuuria. (Kuori ja) raasta.

Kuullota kasviksia öljyssä pannulla pehmeäksi. Hienonna joukkoon persilja, sekoita. Anna jäähtyä.

Sekoita jauheliha, korppujauhot, kananmuna, mausteet ja kasvisseos keskenään tasaiseksi massaksi.

Muotoile pyöryköiksi kostutetuin sormin. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Yksi annos= 4 pyörykkää

Lisää aiheesta:

Täytetyt sipulitRiisi-sienitäytteiset paprikatHellapoliisin kesäkeittoHirvipyörykät ja juureskakkuKlassinen LindströminpihviVegepyttipannu linsseillä
LihapullatKevytLaktoositonBrunssiVideoreseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti