Punaiset kalkkunapyörykät
Punaisen värin pyörykät saavat punajuuresta. 6 annosta (1 annos=4 pyörykkää).
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 kynttä valkosipulia
- 100 g herkkusieniä
- 1 punajuuri
- 3 tl rypsiöljyä
- 2 rkl tuoretta persiljaa
- 400 g kalkkunan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 0.75 dl ruiskorppujauhoa
- 1.5 tl ruokasuolaa
- 0.25 tl mustapippuria
Valmistusohje
Toimi näin:
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuori ja hienonna sipulit hyvin hienoksi. Puhdista ja hienonna myös herkkusienet.
Keitä punajuuri kypsäksi ja tai käytä vakuumiin pakattuja esikeitettyjä punajuuria. (Kuori ja) raasta.
Kuullota kasviksia öljyssä pannulla pehmeäksi. Hienonna joukkoon persilja, sekoita. Anna jäähtyä.
Sekoita jauheliha, korppujauhot, kananmuna, mausteet ja kasvisseos keskenään tasaiseksi massaksi.
Muotoile pyöryköiksi kostutetuin sormin. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Yksi annos= 4 pyörykkää
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta