Hedelmiä ja raparperivaahtoa
Raparperivaahto valmistetaan ohuista raparpereista, joita ei tarvitse kuoria. Vaahdon koostumuksen tulee muistuttaa pehmisjäätelöä.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 isoa kiiviä
- ½ meloni
- ½ papaija
Raparperivaahto
- 200 g raparperia
- ½ dl kidesokeria
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- 2 munanvalkuaista
- 2 rkl kidesokeria
Valmistusohje
1. Paloittele raparperit pienemmiksi. Keitä raparperia, sokeria ja mausteita miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat pehmenneet, 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja poista kaneli ja anis. Kaada hilloke suureen kulhoon. Peitä kulho ja pakasta massaa muutama tunti.
2. Lohko kiivit, meloni ja papaija suuriksi paloiksi, asettele neljälle lautaselle.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa mukaan sokeri. Laita pakastettu raparperimassa monitoimikoneeseen ja sekoita massa aika tasaiseksi. Lisää valkuaisvaahto ja sekoita nopeasti, vain niin että ainekset sekoittuvat. Levitä raparperivaahto hedelmille, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki