Harri Syrjäsen Ahvenanmaan pannukakku ja olvadosmarinoidut luumut
Valmista pannukakkua Harri Syrjäsen reseptillä.
Pannukakku
- 6 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 8 dl riisipuuroa (keitetään puolikypsäksi)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl kardemummaa
- 1 l maitoa
- 2 tl suolaa
Olvadosmarinoidut luumut
- 6 tuoretta luumua
- 1 kanelitanko
- 1 dl ålvadosta (omenaviinaa)
- 1 dl vettä
- 2 dl sokeria
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri sekaisin. Lisää joukkoon puolikypsä riisipuuro, jauhot, kardemumma ja suola. Lisää maito ja sekoita. Kaada valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes väri on kullanruskea ja pannukakku on kypsä. Tarjoa olvadosmarinoitujen luumujen ja vaniljakermavaahdon kanssa.
Mittaa kattilaan ålvados, vesi, sokeri ja kanelitanko. Keitä lientä hieman kokoon. Lisää joukkoon lohkotut luumut ja anna jäähtyä. Lisäksi jotain koristetta, yrttejä, krasseja tms.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan