Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen Ahvenanmaan pannukakku ja olvadosmarinoidut luumut

Julkaistu 11.06.2015 12:04

Valmista pannukakkua Harri Syrjäsen reseptillä.

Pannukakku

  • 6 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 8 dl riisipuuroa (keitetään puolikypsäksi)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl kardemummaa
  • 1 l maitoa
  • 2 tl suolaa

Olvadosmarinoidut luumut

  • 6 tuoretta luumua
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl ålvadosta (omenaviinaa)
  • 1 dl vettä
  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri sekaisin. Lisää joukkoon puolikypsä riisipuuro, jauhot, kardemumma ja suola. Lisää maito ja sekoita. Kaada valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes väri on kullanruskea ja pannukakku on kypsä. Tarjoa olvadosmarinoitujen luumujen ja vaniljakermavaahdon kanssa.

Mittaa kattilaan ålvados, vesi, sokeri ja kanelitanko. Keitä lientä hieman kokoon. Lisää joukkoon lohkotut luumut ja anna jäähtyä. Lisäksi jotain koristetta, yrttejä, krasseja tms.

Lisää aiheesta:

KurpitsapiirakkaKesäkurpitsa-sitruunakakkuHellapoliisin punajuuri-homejuustopannariGluteenittomat lettuleivoksetHellapoliisin tallimestarin kiisseliSydänpannukakut
Päivän reseptiHuomenta SuomiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Päivän resepti
  • 28.01.201607:30
    Hevonen

    Hevosenfileetä, porkkanaa ja Skånen perunoita

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 08.02.201616:43
    Kasvispihvit

    Juurespannaripihvit paprikarenkaissa

  • 30.11.201508:40
    Joululaatikot

    Punajuurilaatikko

  • 09.02.201615:32
    Mokkapalat

    Pinkit mokkapalat täysjyväjauhoihin