Harri Syrjäsen Ahvenanmaan pannukakku ja olvadosmarinoidut luumut

Valmista pannukakkua Harri Syrjäsen reseptillä.

Pannukakku

  • 6 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 8 dl riisipuuroa (keitetään puolikypsäksi)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl kardemummaa
  • 1 l maitoa
  • 2 tl suolaa

Olvadosmarinoidut luumut

  • 6 tuoretta luumua
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl ålvadosta (omenaviinaa)
  • 1 dl vettä
  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri sekaisin. Lisää joukkoon puolikypsä riisipuuro, jauhot, kardemumma ja suola. Lisää maito ja sekoita. Kaada valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes väri on kullanruskea ja pannukakku on kypsä. Tarjoa olvadosmarinoitujen luumujen ja vaniljakermavaahdon kanssa.

Mittaa kattilaan ålvados, vesi, sokeri ja kanelitanko. Keitä lientä hieman kokoon. Lisää joukkoon lohkotut luumut ja anna jäähtyä. Lisäksi jotain koristetta, yrttejä, krasseja tms.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!