Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäkurpitsa-sitruunakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg vinkkaa käyttämään kesäkurpitsaa kakkutaikinassa.
Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg vinkkaa käyttämään kesäkurpitsaa kakkutaikinassa.MTV
Julkaistu 05.09.2024 12:58

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg suosittelee hyödyntämään kesäkurpitsaa kakun mehevöittäjänä.

  • Annosmäärä: 25 palaa

Ainekset

  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 dl miedonmakuista öljyä (esim. Rypsi)
  • 4 munaa
  • 5 dl kesäkurpitsaraastetta

Kuorrute

  • 100 g voita
  • ½ dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruunan kuori

Valmistusohje

  1. Voitele ja korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa)
  2. Siivilöi kuiva-aineet kulhoon ja sekoita. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuelti. Lisää jauhoihin kananmunat, öljy ja raasteet. Kääntele sekaisin. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten alustalle jäähtymään täysin.
  3. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti. Lisää sitruunan kuori, vanilja ja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle.
     

Lisää aiheesta:

KurpitsapiirakkaInkiväärikakkua tuoreilla hedelmilläPekaanikakku omenallaVaniljalla kuorrutettu porkkanakakkuAprikoosi-mantelikakkuSitruunakakku
MaustekakkuKuivakakkuKesäkurpitsaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Maustekakku
  • 05.09.202412:58
    Kuivakakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 06.07.202406:00
    Leivonta

    Tertin kartanon klassinen yrttisokerikakku

  • 22.12.202211:14
    Joulu

    Kentakilainen kakku – helppo kakku vaikka joulupöytään

  • 17.12.202111:29
    Joulu

    Markus Hurskaisen suklaa-taatelikakku

  • 20.12.201909:45
    Kuivakakku

    Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti