Punajuuren ja homejuuston liitto on mainio. Valmista siis näistä kahdesta mausta herkullinen suolainen pannukakku ja tarjoa illanistujaisissa tai iltapalana.
Ainekset
- 1/2 dl punajuurimehua
- 1/2 l maitoa
- 4 munaa
- 1 1/2 tl vähäsuolaista Herbamarea
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 100 g kylmäsavuhärkää
- 100 g herkkusieniä
- 170 g homejuustoa
- 2–4 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Mittaa punajuurimehu ja maito kulhoon. Riko joukkoon munat.
Sekoita joukkoon Herbamare ja vehnäjauhot, sekä rypsiöljy.
Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
Hienonna kylmäsavuhärkä ja ripottele taikinan päälle kauttaaltaan. Hienonna tai viipaloi herkkusienet ja ripottele päälle. Murusta homejuusto ja ripottele pinnalle.
Lisää lopuksi hienonnetut valkosipulinkynnet.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Tarjoa mielellään lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.