Hellapoliisin punajuuri-homejuustopannari

hellapoliisin punajuuri-homejuustopannari
Hellapoliisi

Punajuuren ja homejuuston liitto on mainio. Valmista siis näistä kahdesta mausta herkullinen suolainen pannukakku ja tarjoa illanistujaisissa tai iltapalana.

Ainekset

  • 1/2 dl punajuurimehua
  • 1/2 l maitoa
  • 4 munaa
  • 1 1/2 tl vähäsuolaista Herbamarea
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 100 g kylmäsavuhärkää
  • 100 g herkkusieniä
  • 170 g homejuustoa
  • 2–4 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Mittaa punajuurimehu ja maito kulhoon. Riko joukkoon munat.

Sekoita joukkoon Herbamare ja vehnäjauhot, sekä rypsiöljy.

Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.

Hienonna kylmäsavuhärkä ja ripottele taikinan päälle kauttaaltaan. Hienonna tai viipaloi herkkusienet ja ripottele päälle. Murusta homejuusto ja ripottele pinnalle.

Lisää lopuksi hienonnetut valkosipulinkynnet.

Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.

Tarjoa mielellään lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.