Hellapoliisin punajuuri-homejuustopannari
![Copyright: Hellapoliisi. hellapoliisin punajuuri-homejuustopannari](https://im.mtvuutiset.fi/image/5745582/landscape16_9/1410/793/fc6ca311203e60fd2d0cd8f4e3b573d5/uQ/hellapoliisin-punajuuri-homejuustopannari.jpg)
Punajuuren ja homejuuston liitto on mainio. Valmista siis näistä kahdesta mausta herkullinen suolainen pannukakku ja tarjoa illanistujaisissa tai iltapalana.
Ainekset
- 1/2 dl punajuurimehua
- 1/2 l maitoa
- 4 munaa
- 1 1/2 tl vähäsuolaista Herbamarea
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 100 g kylmäsavuhärkää
- 100 g herkkusieniä
- 170 g homejuustoa
- 2–4 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Mittaa punajuurimehu ja maito kulhoon. Riko joukkoon munat.
Sekoita joukkoon Herbamare ja vehnäjauhot, sekä rypsiöljy.
Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
Hienonna kylmäsavuhärkä ja ripottele taikinan päälle kauttaaltaan. Hienonna tai viipaloi herkkusienet ja ripottele päälle. Murusta homejuusto ja ripottele pinnalle.
Lisää lopuksi hienonnetut valkosipulinkynnet.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Tarjoa mielellään lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka