Hevosenfileetä, porkkanaa ja Skånen perunoita

28.1.2016.

Ainekset

  • 180 g hevosenfileetä
  • öljyä pannulle
  • (mausteita makusi mukaan)
  • suola ja pippuri

Suolapedillä kypsytetyt palloporkkanat

  • Merisuolaa
  • Palloporkkanoita
  • Rosmariiniä
  • kirkastettua voita
  • kirveliä

Skånen perunat neljälle

  • 500 g Nicola - perunaa (tai muu kiinteä peruna)
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapipuria myllystä
  • 1 rkl raastettua tuoretta piparjuurta

Valmistusohje

Suomalaista Hevosenfileetä:

Laita hivenen öljyä kuumalle pannulle ja pihvi siihen paistumaan. Paistaessa huomioi, että hevosen liha on suuri syisempää kuin esimerkiksi Härkä eli kypsyy nopeammin. Kun olet kääntänyt pihvin niin lisää suola ja pippuri. Jos käytät paistimittaria niin jo 52 astetta alkaa olemaan medium. Nosta pihvi vetäytymään vähintään 5 minuutiksi (sen parempi mikä pidempi vetäytymisaika)

Suolapedillä kypsytetyt palloporkkanat:

Laitan uunivuuan pohjalle merisuolaa. Pese porkkanat hyvin ja poista kannat. Lado porkkanat suolapedille ja voit laittaa halutessasi niiden päälle tuoretta rosmariinin oksia tai timjamia. Paahda uunissa 175 astetta noin puoli tuntia. Niin että porkkanat ovat vielä napakoita. Mausta kirkastetulla voilla ja kirvelillä.

Skånen perunat:

Leikkaa perunoista mieleisen kokoisia kuutioita. Kuullota pannussa voilla tai pienellä tilkalla öljyä. Kaada päälle kermaa niin, että perunat peittyy juuri ja juuri. Anna kiehua matalalla lämmöllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun perunat ovat kypsiä (noin 20 min) niin raasta mukaan vielä tuore piparjuuri.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!