Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hevosenfileetä, porkkanaa ja Skånen perunoita

Julkaistu 28.01.2016 07:30

28.1.2016.

Ainekset

  • 180 g hevosenfileetä
  • öljyä pannulle
  • (mausteita makusi mukaan)
  • suola ja pippuri

Suolapedillä kypsytetyt palloporkkanat

  • Merisuolaa
  • Palloporkkanoita
  • Rosmariiniä
  • kirkastettua voita
  • kirveliä

Skånen perunat neljälle

  • 500 g Nicola - perunaa (tai muu kiinteä peruna)
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapipuria myllystä
  • 1 rkl raastettua tuoretta piparjuurta

Valmistusohje

Suomalaista Hevosenfileetä:

Laita hivenen öljyä kuumalle pannulle ja pihvi siihen paistumaan. Paistaessa huomioi, että hevosen liha on suuri syisempää kuin esimerkiksi Härkä eli kypsyy nopeammin. Kun olet kääntänyt pihvin niin lisää suola ja pippuri. Jos käytät paistimittaria niin jo 52 astetta alkaa olemaan medium. Nosta pihvi vetäytymään vähintään 5 minuutiksi (sen parempi mikä pidempi vetäytymisaika)

Suolapedillä kypsytetyt palloporkkanat:

Laitan uunivuuan pohjalle merisuolaa. Pese porkkanat hyvin ja poista kannat. Lado porkkanat suolapedille ja voit laittaa halutessasi niiden päälle tuoretta rosmariinin oksia tai timjamia. Paahda uunissa 175 astetta noin puoli tuntia. Niin että porkkanat ovat vielä napakoita. Mausta kirkastetulla voilla ja kirvelillä.

Skånen perunat:

Leikkaa perunoista mieleisen kokoisia kuutioita. Kuullota pannussa voilla tai pienellä tilkalla öljyä. Kaada päälle kermaa niin, että perunat peittyy juuri ja juuri. Anna kiehua matalalla lämmöllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun perunat ovat kypsiä (noin 20 min) niin raasta mukaan vielä tuore piparjuuri.

Lisää aiheesta:

Hans Välimäen savustettua lohta ja sienikastiketta Grillattu kylkipaisti glazen kanssaSuutarinlaatikkoRuotsalainen lihapannuKaritsan fileet ja salsa verde à la Vappu PimiäLampaanpaisti ja yrttivoi
HevonenPäivän reseptiMakuja ja ElämääAjankohtaistaPääruoatLiharuoka