Hevosenfileetä, porkkanaa ja Skånen perunoita
28.1.2016.
Ainekset
- 180 g hevosenfileetä
- öljyä pannulle
- (mausteita makusi mukaan)
- suola ja pippuri
Suolapedillä kypsytetyt palloporkkanat
- Merisuolaa
- Palloporkkanoita
- Rosmariiniä
- kirkastettua voita
- kirveliä
Skånen perunat neljälle
- 500 g Nicola - perunaa (tai muu kiinteä peruna)
- 2,5 dl kermaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapipuria myllystä
- 1 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
Valmistusohje
Suomalaista Hevosenfileetä:
Laita hivenen öljyä kuumalle pannulle ja pihvi siihen paistumaan. Paistaessa huomioi, että hevosen liha on suuri syisempää kuin esimerkiksi Härkä eli kypsyy nopeammin. Kun olet kääntänyt pihvin niin lisää suola ja pippuri. Jos käytät paistimittaria niin jo 52 astetta alkaa olemaan medium. Nosta pihvi vetäytymään vähintään 5 minuutiksi (sen parempi mikä pidempi vetäytymisaika)
Suolapedillä kypsytetyt palloporkkanat:
Laitan uunivuuan pohjalle merisuolaa. Pese porkkanat hyvin ja poista kannat. Lado porkkanat suolapedille ja voit laittaa halutessasi niiden päälle tuoretta rosmariinin oksia tai timjamia. Paahda uunissa 175 astetta noin puoli tuntia. Niin että porkkanat ovat vielä napakoita. Mausta kirkastetulla voilla ja kirvelillä.
Skånen perunat:
Leikkaa perunoista mieleisen kokoisia kuutioita. Kuullota pannussa voilla tai pienellä tilkalla öljyä. Kaada päälle kermaa niin, että perunat peittyy juuri ja juuri. Anna kiehua matalalla lämmöllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun perunat ovat kypsiä (noin 20 min) niin raasta mukaan vielä tuore piparjuuri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti