Gluteenittomat lettuleivokset
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Lettutaikina
- 3 dl Semper Hienoa jauhoseosta
- 2 munaa
- 3 dl vettä
- 1 rkl tummaa siirappia
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl vaniljasokeria
Täyte
- ½ l tuoreita mansikoita
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl hienoa sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Tee näin:
Vatkaa munat, vesi ja tumma siirappi. Lisää jauhoseos, suola ja vaniljasokeri ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Laita vähän rasvaa lettupannuun ja kaada n. 1 rkl taikinaa jokaiseen lettupannun koloon. Paista letut kummaltakin puolelta keskilämmöllä.
Viipaloi mansikat ja ripottele niiden päälle hieman sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita päällekkäin lettuja, mansikkaviipaleita ja kermaa. Neljä lettua leivosta kohti on yleensä sopiva määrä. Laita lettujen päälle vielä kermavaahtonokare, mansikanviipaleita ja esim. sitruunamelissan lehti.
Tarjoa heti, nam!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka