Gluteenittomat lettuleivokset
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Lettutaikina
- 3 dl Semper Hienoa jauhoseosta
- 2 munaa
- 3 dl vettä
- 1 rkl tummaa siirappia
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl vaniljasokeria
Täyte
- ½ l tuoreita mansikoita
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl hienoa sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Tee näin:
Vatkaa munat, vesi ja tumma siirappi. Lisää jauhoseos, suola ja vaniljasokeri ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Laita vähän rasvaa lettupannuun ja kaada n. 1 rkl taikinaa jokaiseen lettupannun koloon. Paista letut kummaltakin puolelta keskilämmöllä.
Viipaloi mansikat ja ripottele niiden päälle hieman sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita päällekkäin lettuja, mansikkaviipaleita ja kermaa. Neljä lettua leivosta kohti on yleensä sopiva määrä. Laita lettujen päälle vielä kermavaahtonokare, mansikanviipaleita ja esim. sitruunamelissan lehti.
Tarjoa heti, nam!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Vappu Pimiän minestronekeitto