Hellapoliisin tallimestarin kiisseli

Herkullinen kiisseli maistuu välipalana ja jälkiruokana.

6-8 annosta

  • 2 l vettä
  • 1,2 l karviaismarjoja
  • 4 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja + 3 dl vettä

Lisäksi

  • 3 viipaletta hapanleipää
  • 1-2 rkl kaakaojauhetta
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Mittaa vesi ja karviaismarjat kattilaan.

Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes marjoista on irronnut maku ja väri liemeen.

Lisää sokeri ja anna kiehahtaa.

Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään ja lisää ohuena nauhana höyryävän liemen joukkoon sekoittaen. Kiehauta, mutta älä keitä.

Paahda hapanleivät uunipellillä leivinpaperin päällä tai kuumalla pannulla ilman rasvaa.

Jauha rapeat leipäviipaleet hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon kaakaojauhetta ja sokeria.

Jaa seos kiisselin kanssa kerroksittain jälkiruokakulhoihin tai isompaan maljaan.

Tarjoa seuraksi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja