Hellapoliisin tallimestarin kiisseli
Herkullinen kiisseli maistuu välipalana ja jälkiruokana.
6-8 annosta
- 2 l vettä
- 1,2 l karviaismarjoja
- 4 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja + 3 dl vettä
Lisäksi
- 3 viipaletta hapanleipää
- 1-2 rkl kaakaojauhetta
- 1-2 rkl sokeria
- 1 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mittaa vesi ja karviaismarjat kattilaan.
Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes marjoista on irronnut maku ja väri liemeen.
Lisää sokeri ja anna kiehahtaa.
Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään ja lisää ohuena nauhana höyryävän liemen joukkoon sekoittaen. Kiehauta, mutta älä keitä.
Paahda hapanleivät uunipellillä leivinpaperin päällä tai kuumalla pannulla ilman rasvaa.
Jauha rapeat leipäviipaleet hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon kaakaojauhetta ja sokeria.
Jaa seos kiisselin kanssa kerroksittain jälkiruokakulhoihin tai isompaan maljaan.
Tarjoa seuraksi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa