Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin tallimestarin kiisseli

Julkaistu 10.10.2015 09:27

Herkullinen kiisseli maistuu välipalana ja jälkiruokana.

6-8 annosta

  • 2 l vettä
  • 1,2 l karviaismarjoja
  • 4 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja + 3 dl vettä

Lisäksi

  • 3 viipaletta hapanleipää
  • 1-2 rkl kaakaojauhetta
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Mittaa vesi ja karviaismarjat kattilaan.

Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes marjoista on irronnut maku ja väri liemeen.

Lisää sokeri ja anna kiehahtaa.

Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään ja lisää ohuena nauhana höyryävän liemen joukkoon sekoittaen. Kiehauta, mutta älä keitä.

Paahda hapanleivät uunipellillä leivinpaperin päällä tai kuumalla pannulla ilman rasvaa.

Jauha rapeat leipäviipaleet hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon kaakaojauhetta ja sokeria.

Jaa seos kiisselin kanssa kerroksittain jälkiruokakulhoihin tai isompaan maljaan.

Tarjoa seuraksi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin omena-toscatorttuSokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaPienet karamellitarteletitVadelmavuoatOmenarullaPersikka-pupumuffinit
KiisseliPäivän reseptiHellapoliisiJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Kiisseli
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikkakiisseli ja lasi maitoa

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Valkosuklaakiisseli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raparperikiisseli kermamaidon kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämmin raparperipaistos

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperisose