Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurpitsapiirakka

Kurpitsapiiras sopii syksyyn.
Kurpitsapiiras sopii syksyyn.MTV
Julkaistu 01.11.2024 15:05

MTV LIFESTYLE

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro valmisti helpon kurpitsapiirakan Huomenta Suomessa.

pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 0,5 dl kylmää vettä
  • (tai voit käyttää valmispohjaa)

kurpitsatäyte

  • 3 kananmunaa
  • 500g kurpitsasosetta
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl jauhettua inkivääriä
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 mm suolaa
  • 0,25 tl neilikkaa
  • 1 tlk (370g) makeutettua kondensoitua maitoa
  • 0,5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Nypi pohjan kuivat aineet ja margariini sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voit käyttää vaihtoehtoisesti myös valmista piirastaikinaa.

  2. Painele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 24-27cm) pohjalle ja reunoille.

  3. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita mukaan sokeri, kurpitsasose ja mausteet. Lisää mukaan kondensoitu maito ja lopuksi vehnäjauho ripotellen taikinaan.

  • Kaada tasainen seos piirakkavuokaan. Paista kurpitsapiirakkaa 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. 

  • Laske sitten uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 40–50 minuuttia. 

  • Anna jäähtyä. 

  • Tarjoa kurpitsapiiras kanelilla maustetun kermavaahdon kera, halutessasi koristele piiras mustalla koristegeelillä Halloweenin tyyliin!

  • Resepti: Anu Heinaro

    Lisää aiheesta:

    Kesäkurpitsa-sitruunakakkuHellapoliisin parsapiirakkaOmena-inkivääripiirasKurpitsapiirakkaVaniljainen kurpitsapiirakkaHilla-valkosuklaapiirakka
    HalloweenHedelmäpiirakkaHuomenta SuomiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Halloween
    • 01.11.202415:05
      Hedelmäpiirakka

      Kurpitsapiirakka

    • 26.10.202421:00
      Huomenta Suomi

      Helppo salmiakki-anismocktail

    • 25.10.202315:24
      Muffinssit

      Halloweenin suklaamuffinit eli hämähäkkimuffinit

    • 28.10.202211:13
      Harri Syrjänen

      Kurpitsapasta Harri Syrjäsen tyyliin

    • 26.10.202012:34
      Hellapoliisi

      Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset