Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

Julkaistu 19.01.2016 09:11
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 5 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl kookos- tai oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 3 dl herkkusieniä tai muita sieniä
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • timjamia
  • valkopippuria

Pinnalle

  • tuoretta timjamia
  • ravintohiivahiutaleita, parmesaania tai raastettua kookosjuustoa

Valmistusohje

Kuori ja silppua sipulit. Pilko sient. Paista sieniä pannulla noin minuutti. Lisää joukkoon sipulit ja öljy ja anna paistua pari minuuttia. Lisää noin 3 dl aurinkonkukansiemeniä ja 4 dl vettä. Lisää myös kasvisliemikuutio ja suola. Sekoita, kiehauta ja jätä hautumaan kannen alle noin 20 minuutiksi.

Hienonna sillä välin loput auringonkukansiemenet ja noin 2 dl vettä tasaiseksi, kermaiseksi seokseksi tehosekoittimessa.

Kun risoton neste on haihtunut ja siemenet tuntuvat pehmeiltä, mutta vielä aavistuksen napakoilta, lisää joukkoon siemenistä tekemäsi kermainen seos ja sekoita. Mausta risotto timjamilla, valkopippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla. voit raastaa pinnalle parmesaania tai ripotella ravintohiivahiutaleita juustoista makua antamaan.

19.1.2015. Kokeile ruokakirjailija-bloggaaja Virpi Mikkosen herkullista risottoreseptiä, jossa riisi on korvattu auringonkukansiemenillä. Ohje Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa (Otava, 2016).

Ohje Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa (Otava, 2016)

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisottoMetsäsieniviillokkiKikhernecurryBataattikuutioita ja limetinmakuista risottoaIntialainen vihanneskeittoMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
RisottoKasvisrisottoPäivän reseptiMakuja ja ElämääKasvisruokaKevyitä ruokiaSienisatoAjankohtaistaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Risotto
  • 18.08.202407:00
    Japanilaista

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 12.11.202211:15
    Kala

    Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto

  • 08.10.202211:30
    Risotto

    Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan