Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen
19.1.2015. Kokeile ruokakirjailija-bloggaaja Virpi Mikkosen herkullista risottoreseptiä, jossa riisi on korvattu auringonkukansiemenillä. Ohje Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa (Otava, 2016).
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 5 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
- 1 rkl kookos- tai oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 3 dl herkkusieniä tai muita sieniä
- 6 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- timjamia
- valkopippuria
Pinnalle
- tuoretta timjamia
- ravintohiivahiutaleita, parmesaania tai raastettua kookosjuustoa
Valmistusohje
Kuori ja silppua sipulit. Pilko sient. Paista sieniä pannulla noin minuutti. Lisää joukkoon sipulit ja öljy ja anna paistua pari minuuttia. Lisää noin 3 dl aurinkonkukansiemeniä ja 4 dl vettä. Lisää myös kasvisliemikuutio ja suola. Sekoita, kiehauta ja jätä hautumaan kannen alle noin 20 minuutiksi.
Hienonna sillä välin loput auringonkukansiemenet ja noin 2 dl vettä tasaiseksi, kermaiseksi seokseksi tehosekoittimessa.
Kun risoton neste on haihtunut ja siemenet tuntuvat pehmeiltä, mutta vielä aavistuksen napakoilta, lisää joukkoon siemenistä tekemäsi kermainen seos ja sekoita. Mausta risotto timjamilla, valkopippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla. voit raastaa pinnalle parmesaania tai ripotella ravintohiivahiutaleita juustoista makua antamaan.
Ohje Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa (Otava, 2016)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan