Mainos
Mainos

19.1.2015. Kokeile ruokakirjailija-bloggaaja Virpi Mikkosen herkullista risottoreseptiä, jossa riisi on korvattu auringonkukansiemenillä. Ohje Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa (Otava, 2016).

Ainekset

  • 5 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl kookos- tai oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 3 dl herkkusieniä tai muita sieniä
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • timjamia
  • valkopippuria

Pinnalle

  • tuoretta timjamia
  • ravintohiivahiutaleita, parmesaania tai raastettua kookosjuustoa

Valmistusohje

Kuori ja silppua sipulit. Pilko sient. Paista sieniä pannulla noin minuutti. Lisää joukkoon sipulit ja öljy ja anna paistua pari minuuttia. Lisää noin 3 dl aurinkonkukansiemeniä ja 4 dl vettä. Lisää myös kasvisliemikuutio ja suola. Sekoita, kiehauta ja jätä hautumaan kannen alle noin 20 minuutiksi.

Hienonna sillä välin loput auringonkukansiemenet ja noin 2 dl vettä tasaiseksi, kermaiseksi seokseksi tehosekoittimessa.

Kun risoton neste on haihtunut ja siemenet tuntuvat pehmeiltä, mutta vielä aavistuksen napakoilta, lisää joukkoon siemenistä tekemäsi kermainen seos ja sekoita. Mausta risotto timjamilla, valkopippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla. voit raastaa pinnalle parmesaania tai ripotella ravintohiivahiutaleita juustoista makua antamaan.

Ohje Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa (Otava, 2016)

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.