Hapankaalia ja kyljyksiä
Julkaistu
Ennen vanhaan, ennen jääkaappien ja pakastimien aikaa, vihannekset hapatettiin usein, jotta ne säilyisivät. Hapankaali ei ole pelkästään maukasta, se on myös kevyttä ja terveellistä. Jos löydät maitohappokäymisellä valmistettua hapankaalia, valitse sitä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle-viidelle
- 1 iso prk hapankaalia
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 iso hapan omena
- 1 keltasipuli
- 1 dl rusinoita
- 4-5 vähärasvaista porsaankyljystä
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna hapankaali ja viini padassa.
2. Raasta omena karkeasti ja viipaloi sipuli. Laita ne pataan rusinoiden kera. Hauduta hiljalleen 10-15 minuuttia.
3. Paista kyljykset teflonpannussa. Ripottele päälle persiljaa, tarjoile hapankaalin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti