Haalea couscoussalaatti äyriäisten kanssa
Tätä nopeammin pystyt tuskin päivällistä valmistamaan. Herkullista, terveellistä ja kevyttä vielä kaiken lisäksi. Voit käyttää pakastettuja katkarapuja ja ravunpyrstöjä purkitettujen sijaan. Vaihda silloin liemi äyriäisfondiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 dl couscousia
- 1 purkki katkarapuja liemessä
- 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ g sahramia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl suolaa
- 450 g pakastettuja wokkivihanneksia
Koristeeksi
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Valuta äyriäiset liemistään, säästä 4 ½ dl lientä. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sahrami, puristettu valkosipuli ja chilijauhe. Kuullota muutama minuutti, lisää sitten äyriäisten liemet ja kiehauta.
3. Lisää liemeen vihannekset, kiehauta jälleen. Kaada vihannekset liemineen couoscousryynien päälle. Anna seistä 5 minuuttia. Sekoita äyriäiset joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti