Haalea broilerinmaksasalaatti vadelmien ja pähkinöiden kera
Broilerinmaksojen pitää marinoitua ainakin tunti, joten varaa tämän salaatin tekoon hyvä tovi. Tarjoile salaatti alkupalana tai lounaana; alkuruoaksi tämä annos riittää neljälle, pääruoaksi kahdelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 200 g broilerin maksoja
- 30 g hentoja mangoldin versoja
- 30 g rucolaa
- 20 g auringonkukan versoja
- 1 dl vadelmia
Marinadi
- ½ dl portviiniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 laakerinlehteä
- 3 katajanmarjaa
- 1 dl rypsiöljyä
Kastike
- ½ dl vadelmia
- 2 rkl omenasiideriviinietikkaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ dl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja valkopippuria
Koristeeksi
- ½ dl hasselpähkinärouhetta
Valmistusohje
1. Marinadi: Murskaa katajanmarjat. Sekoita keskenään portviini, valkosipuli, laakerinlehti, katajanmarjat ja öljy. Laita maksat marinadiin tunniksi. Rouhi hasselpähkinät.
2. Kastike: Sekoita keskenään vadelmat, omenasiideriviinietikka ja hunaja. Paseeraa seos sitten siivilän läpi vadelmansiementen poistamiseksi. Lisää sen jälkeen seokseen balsamico-öljy, suola ja pippuri.
3. Paahda broilerinmaksat nopeasti kuumassa paistinpannussa, kaada päälle vähän marinadia ja anna kiehua niin että neste haihtuu. Maksojen pitää olla rosanvärisiä sisältä. Sekoita keskenään vihreät salaattiainekset ja jaa ne neljälle lautaselle, ripottele päälle vadelmat. Nosta maksat salaattipedille, valuta kastike ympäriinsä annoksille ja ripottele viimeiseksi pähkinärouhe.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut