Guacamole
Guacamole on avokadoseos, joka on tullut tutuksi tex mex -ruoasta. Se sopii myös moneen muuhun, kuten grilliruoan kumppaniksi tai dippikastikkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 avokadoa
- ½ rkl puristettua sitruunamehua
- halutessasi, 2 tomaattia
- 1 pieni keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tabascoa
- halutessasi, tuoretta korianteria
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen, kuori ja kuutioi ne hienosti. Hienonna korianteri.
2. Halkaise avokadot, poista kivet, koverra hedelmäliha ja muussaa se haarukalla yhdessä sitruunamehun kanssa. Ellet tarjoile guacamolea heti, säästä kivet.
3. Lisää seokseen sipuli, halutessasi tomaatti ja korianteri, purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla, pippurilla ja parilla tipalla tabascoa.
4. Laita guacamole kylmään avokadokivien kera, ellet tarjoile sitä heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti