Grillatut kasvikset

Grillatuissa kasviksissa on makua. Voit grillata lähes kaikkia vihanneksia ja juureksia. Perunoiden, porkkanoiden ja muiden kovien juuresten esikypsennys varmistaa onnistuneen lopputuloksen. Tarjoa lisukkeena tai pääruokana hyvän kastikkeen tai maustevoin kera.

4 annosta

  • 1 uuniperuna
  • 1 bataatti
  • 2 sipulia
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • oliiviöljyä
  • 1 fenkoli
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 8 herkkusientä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa uuniperuna ja bataatti 1 cm viipaleiksi. Esikypsennä peruna- ja bataattiviipaleita sekä porkkanoita pari minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä.

2. Halkaise, viipaloi tai lohko kasvikset maun mukaan. Voitele oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa kasvikset sopivan kypsiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.