Grillatut kasvikset
Grillatuissa kasviksissa on makua. Voit grillata lähes kaikkia vihanneksia ja juureksia. Perunoiden, porkkanoiden ja muiden kovien juuresten esikypsennys varmistaa onnistuneen lopputuloksen. Tarjoa lisukkeena tai pääruokana hyvän kastikkeen tai maustevoin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 uuniperuna
- 1 bataatti
- 2 sipulia
- 2 kokonaista valkosipulia
- oliiviöljyä
- 1 fenkoli
- ½ kesäkurpitsa
- 2 porkkanaa
- 1 paprika
- 8 herkkusientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa uuniperuna ja bataatti 1 cm viipaleiksi. Esikypsennä peruna- ja bataattiviipaleita sekä porkkanoita pari minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä.
2. Halkaise, viipaloi tai lohko kasvikset maun mukaan. Voitele oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Grillaa kasvikset sopivan kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti