Grillatut jättikatkaravut salaatissa

Raikas salaatti tulisesti maustettujen jättikatkarapujen kera sopii mainiosti alkuruoaksi. Tämän voi valmistaa myös hiiligrillillä.

Neljälle

  • 12 jättikatkarapua

Kastike

  • 1 salottisipuli
  • 1 tl sitruunaruohosilppua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl aasialaista kalakastiketta
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta

Salaatti

  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 2 tl limettimehua
  • 2 rkl punasipulisuikaleita
  • 2 tl vihreää chiliä

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja silppua salottisipuli. Silppua sitruunaruoho. Sekoita keskenään salottisilppu, sitruunaruoho, hunaja, kalakastike, soija ja inkivääri.

2. Kuori ja kuutioi mango. Halkaise avokado ja poista siemen, kuutioi malto ja sekoita limettimehuun. Kuori ja suikaloi sipuli. Sekoita yhteen mango, avokado ja sipuli. Suikaloi chili ohuelti ja sirottele salaatin päälle.

3. Kuori ravunpyrstöt, mutta jätä viimeinen tupsu paikoilleen "ottimeksi". Penslaa ravut kastikkeella. Grillaa jättikatkakrapuja kuumalla pannulla 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat punavalkeita. Suolaa kevyesti. Jaa salaatti neljälle asetille ja nosta katkaravut ylimmäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja