Grillatut jättikatkaravut salaatissa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5651202/landscape16_9/515/290/9ffbb3ae7baf3907b23f3aeea683af9a/dc/902790-2420.jpg)
Raikas salaatti tulisesti maustettujen jättikatkarapujen kera sopii mainiosti alkuruoaksi. Tämän voi valmistaa myös hiiligrillillä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 12 jättikatkarapua
Kastike
- 1 salottisipuli
- 1 tl sitruunaruohosilppua
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl aasialaista kalakastiketta
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl inkiväärijauhetta
Salaatti
- 1 mango
- 1 avokado
- 2 tl limettimehua
- 2 rkl punasipulisuikaleita
- 2 tl vihreää chiliä
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja silppua salottisipuli. Silppua sitruunaruoho. Sekoita keskenään salottisilppu, sitruunaruoho, hunaja, kalakastike, soija ja inkivääri.
2. Kuori ja kuutioi mango. Halkaise avokado ja poista siemen, kuutioi malto ja sekoita limettimehuun. Kuori ja suikaloi sipuli. Sekoita yhteen mango, avokado ja sipuli. Suikaloi chili ohuelti ja sirottele salaatin päälle.
3. Kuori ravunpyrstöt, mutta jätä viimeinen tupsu paikoilleen "ottimeksi". Penslaa ravut kastikkeella. Grillaa jättikatkakrapuja kuumalla pannulla 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat punavalkeita. Suolaa kevyesti. Jaa salaatti neljälle asetille ja nosta katkaravut ylimmäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka