Grillatut ja marinoidut vihannekset
Vihannekset grillatun lihan tai kalan lisäkkeinä ovat aina hyviä. Grillatut kasvikset ovat herkullinen vaihtoehto ja ne saavat vielä lisämakuja, kun ne marinoidaan grillauksen jälkeen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Yhdelle vihanneskilolle tarvitset
- 1 kg eri vihanneksia esim. paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa
- 1 rkl oliiviöljyä
Marinadi
- 4 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Huuhtele vihannekset ja leikkaa ne melko isoiksi paloiksi. Sivele paloihin öljyä, tavallisesti riittää yhden puolen voitelukin.
2. Grillaa vihannekset nopeasti kauniinvärisiksi kuumassa grillissä. Nosta ne kulhoon ja kaada päälle balsamiviinietikka ja öljy. Sirottele päälle viipaloidut valkosipulinkynnet, suola ja basilikaa. Sekoita ja anna marinoitua 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa