Grillatut herkkusienet

Jumboherkkusienet kannattaa valmistaa yksinkertaisesti, jotta niiden herkullinen maku säilyisi. Tämä ohje on peräisin Kyprokselta, jossa sienet grillataan hehkuvilla hiilillä ja maustetaan hienoimmalla oliiviöljyllä. Kotona voit valmistaa herkkusienet parilapannulla tai uunissa. Tarjoa ruoan lisukkeena.

4 annosta

  • 500 g jumboherkkusieniä
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • öljyä voiteluun
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • ripaus hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Harjaa sienet puhtaiksi ja irrota suurimmat jalat. Voitele sienet oliiviöljyllä. Kuivaa ja puhdista pullasudilla. Ripottele päälle hieman suolaa.

2. Pariloi herkkusieniä pannulla 2 minuuttia kummaltakin puolelta tai grillaa uunissa grillivastuksen alla 10 minuuttia, kunnes sienet ovat kullanruskeita. Kääntele välillä.

3. Pane grillatut herkkusienet kulhoon. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu. Valuta seos vastagrillattujen sienten päälle. Koristele persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.