Grillattuja kampasimpukoita ja scampeja kahden kastikkeen kera
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 kampasimpukkaa
- 4 scampia
- ½ omena
- ½ dl valkoviiniä
- 1 tl hienonnettua persiljaa
- ½ valkosipulinkynsi
Piparjuurikastike
- 1 tomaatti
- 1 salottisipuli
- 1 rkl voita
- piparjuuriraastetta
- 1/4 tl sokeria
- suolaa ja pippuria
Omenakastike
- ½ omena
- ½ dl kermaa
Koristeluun
- ½ punasipuli
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- salaatinlehtiä
Salaatinkastike
- ½ dl öljyä
- ½ tl viinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Marinoi scampit persiljalla ja valkosipulilla maustetussa valkoviinissä. Leikkaa piparjuurikastikkeen tomaatti reilun kokoisiksi paloiksi, kuori ja hienonna salottisipuli. Hauduta tomaattipalat ja sipuli pehmeiksi voissa. Keitä kokoon. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi, siivilöi ja mausta piparjuuriraasteella, sokerilla ja valkopippurilla.
2. Kuori omena ja halkaise se. Leikkaa toinen puolikas paloiksi ja keitä palat kermassa pehmeiksi. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi ja anna jäähtyä. Sekoita salaatinkastikkeen aineet ja kaada kastike salaatinlehtien joukkoon.
3. Grillaa tai paista scampit ja kampasimpukat kevyesti. Kuori ja lohko toinen omenanpuolikas ja ruskista lohkot voissa. Kuori punasipuli ja hienonna siitä puolet. Hienonna ruohosipuli. Levitä salaatinlehdet neljälle lautaselle ja annostele päälle punasipulia, omenalohkoja, kampasimpukoita ja scampeja. Ripottele pinnalle ruohosipulia ja valuta päälle kumpaakin kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut