Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattuja kampasimpukoita ja scampeja kahden kastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 4 kampasimpukkaa
  • 4 scampia
  • ½ omena
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • ½ valkosipulinkynsi

Piparjuurikastike

  • 1 tomaatti
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • piparjuuriraastetta
  • 1/4 tl sokeria
  • suolaa ja pippuria

Omenakastike

  • ½ omena
  • ½ dl kermaa

Koristeluun

  • ½ punasipuli
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • salaatinlehtiä

Salaatinkastike

  • ½ dl öljyä
  • ½ tl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Marinoi scampit persiljalla ja valkosipulilla maustetussa valkoviinissä. Leikkaa piparjuurikastikkeen tomaatti reilun kokoisiksi paloiksi, kuori ja hienonna salottisipuli. Hauduta tomaattipalat ja sipuli pehmeiksi voissa. Keitä kokoon. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi, siivilöi ja mausta piparjuuriraasteella, sokerilla ja valkopippurilla.

2. Kuori omena ja halkaise se. Leikkaa toinen puolikas paloiksi ja keitä palat kermassa pehmeiksi. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi ja anna jäähtyä. Sekoita salaatinkastikkeen aineet ja kaada kastike salaatinlehtien joukkoon.

3. Grillaa tai paista scampit ja kampasimpukat kevyesti. Kuori ja lohko toinen omenanpuolikas ja ruskista lohkot voissa. Kuori punasipuli ja hienonna siitä puolet. Hienonna ruohosipuli. Levitä salaatinlehdet neljälle lautaselle ja annostele päälle punasipulia, omenalohkoja, kampasimpukoita ja scampeja. Ripottele pinnalle ruohosipulia ja valuta päälle kumpaakin kastiketta.

Lisää aiheesta:

Karitsanlihapullapata oluellaNäin teet täydellisen myskikurpitsapastan – katso Kaappaus keittiössä -jakson reseptitPutous-tähtien vegaaninen hirvi – katso Kokkisota-jakson reseptit!Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten keraPaistettua maksaa, juureksia ja pekoni-kapriskastikettaKalapihvit, katkarapukastike ja korianteririisi
Grillatut äyriäisetAlkuruoatKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut äyriäiset
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tandoorikatkaravut

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Grillattuja simpukoita ja mustekalaa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Savukatkarapuja aiolin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Grillattuja jättikatkarapuja ja parsaa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Grillatut jättikatkaravut salaatissa