Grillattua paprikaa viinietikkakastikkeessa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677560/landscape16_9/515/290/5ebafff9a80c7534f1efef1e1129c008/Gl/899243-1752.jpg)
Jos kerran olet kokeillut grillata paprikaa kokonaisena, on olemassa riski, ettet enää halua valmistaa paprikaa millään muulla tavalla. Tämä on todellinen herkkupala!
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 4 punaista paprikaa
- 2 tl oliiviöljyä
Viinietikkakastike
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 hopeasipuli
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita viinietikka, öljy, suola ja pippuri kastikkeeseen. Kuori ja hienonna hopeasipuli ja lisää kastikkeeseen.
2. Penslaa paprikat oliiviöljyllä ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Peitä foliolla ja laita uuniin n. 20 minuutiksi.
3. Ota vuoka uunista, poista folio ja kaada viinietikkakastike paprikoille. Peitä muovikelmulla ja laita kylmään tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka