Grillattua meribassia

Meribassia voi ostaa kyljyksinä tai fileinä. Tässä käytämme fileitä.

Neljälle

  • 4 palaa meribassifileitä, à 150 g
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 1 tl korianteria, jauhettua
  • 1 tl oreganoa, kuivattua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Sitruunavoi

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl lehtipersiljaa, hienonnettua
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettu
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • erilaisia salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Sitruunavoi: Sekoita voi pehmeäksi. Raasta mukaan sitruunankuoren keltainen osa ja purista mukaan 1 tl sitruunamehua. Lisää persilja, valkosipuli, suola ja pippuri, sekoita. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Penslaa kalat öljyllä. Mausta korianterilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa kaloja ensin 1 minuutti nahkapuoli alaspäin. Käännä ja grillaa vielä 3 minuuttia lihapuoli alaspäin. Tarjoile vastagrillattuna salaattipediltä sitruunavoin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!