Grillattua meribassia
Meribassia voi ostaa kyljyksinä tai fileinä. Tässä käytämme fileitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 palaa meribassifileitä, à 150 g
- 2 tl rapsiöljyä
- 1 tl korianteria, jauhettua
- 1 tl oreganoa, kuivattua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Sitruunavoi
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 sitruuna
- 2 rkl lehtipersiljaa, hienonnettua
- 1 valkosipulinkynsi, puristettu
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
- erilaisia salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Sitruunavoi: Sekoita voi pehmeäksi. Raasta mukaan sitruunankuoren keltainen osa ja purista mukaan 1 tl sitruunamehua. Lisää persilja, valkosipuli, suola ja pippuri, sekoita. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Penslaa kalat öljyllä. Mausta korianterilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla.
3. Grillaa kaloja ensin 1 minuutti nahkapuoli alaspäin. Käännä ja grillaa vielä 3 minuuttia lihapuoli alaspäin. Tarjoile vastagrillattuna salaattipediltä sitruunavoin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Pika bébét
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan