Grillattu vasikanmaksa valkosipulin ja sitruunan kera

Tarjoile maksaa Välimeren tapaan valkosipulin, persiljan ja sitruunalohkon kanssa. Grillaa maksa grillipannussa tai ulkogrillissä. Hyvin sen voi paistaa myös seoksessa, jossa on puolet voita ja puolet öljyä.

Neljälle

  • 600 g vasikan- tai nuorennaudan maksaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ nippua lehtipersiljaa

Tarjoiluun

  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Leikkaa pois kalvot ja suonet maksasta, huuhtele ja kuivaa se ja leikkaa vajaan sentin viipaleiksi. Irrota persiljanlehdet ja asettele ne pediksi vadille. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2 Penslaa maksaviipaleet hivenellä öljyä. Grillaa jokunen minuutti kummaltakin puolelta. Grillaa myös valkosipuliviipaleita kevyesti. Kun maksa on valmista, siirrä vadille, sirottele pinnalle suolaa ja pippuria ja lopuksi grillattua valkosipulia.

3. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa ja lisäkkeenä perunoita jossakin muodossa sekä raikasta salaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja