Grillattu vasikanmaksa valkosipulin ja sitruunan kera
Tarjoile maksaa Välimeren tapaan valkosipulin, persiljan ja sitruunalohkon kanssa. Grillaa maksa grillipannussa tai ulkogrillissä. Hyvin sen voi paistaa myös seoksessa, jossa on puolet voita ja puolet öljyä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g vasikan- tai nuorennaudan maksaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ nippua lehtipersiljaa
Tarjoiluun
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Leikkaa pois kalvot ja suonet maksasta, huuhtele ja kuivaa se ja leikkaa vajaan sentin viipaleiksi. Irrota persiljanlehdet ja asettele ne pediksi vadille. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2 Penslaa maksaviipaleet hivenellä öljyä. Grillaa jokunen minuutti kummaltakin puolelta. Grillaa myös valkosipuliviipaleita kevyesti. Kun maksa on valmista, siirrä vadille, sirottele pinnalle suolaa ja pippuria ja lopuksi grillattua valkosipulia.
3. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa ja lisäkkeenä perunoita jossakin muodossa sekä raikasta salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti