Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu lohifilee ja chipotlechutney

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Grillattu mieto lohi saa seurakseen tulisenmakoisan chutneyn.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g lohifileetä nahkoineen
  • 2 tl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 vihreä chili

Chutney

  • 1 poblanochili
  • 1 chipotlechili
  • 1 vihreä omena
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl raakaruokosokeria
  • 1 pieni purkki maissinjyviä
  • 1 dl keitettyjä mustia papuja
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Chutney: Kuumenna uuni 250 asteeseen: Paahda chilipalkoja uunissa 10 minuuttia. Kuori chilit ja hienonna malto. Kuutioi omena. Sekoita kattilassa chilisilppu, omena, viinietikka, sokeri, maissi ja pavut. Kuori valkosipulinkynnet, halkaise ne pitkittäin ja laita muiden ainesten joukkoon. Kiehauta seos, alenna lämpöä ja keitä hiljaa 25 minuuttia. Jäähdytä.

2. Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Penslaa ne öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa nahkapuoli alaspäin 1 - 1½ minuuttia. Käännä ja grillaa lihapuolta noin 3 minuuttia.

3. Suikaloi vihreä chili hienoksi. Tarjoile lohi chutneyn kanssa ja sirottele pinnalle vihreää chilisilppua.

Lisää aiheesta:

Thai-katkaravutThaicurrya surimin ja katkarapujen keraPaahdettu graavilohi ja avokadosalsaTonnikalaa punaisen chutneyn kanssaKylmää, keitettyä lohta chilillä ja korianterillaFenkolikeitto ja paahdetut kampasimpukat
LohifileeKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset