Grillattu lohifilee ja chipotlechutney

Grillattu mieto lohi saa seurakseen tulisenmakoisan chutneyn.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä nahkoineen
  • 2 tl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 vihreä chili

Chutney

  • 1 poblanochili
  • 1 chipotlechili
  • 1 vihreä omena
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl raakaruokosokeria
  • 1 pieni purkki maissinjyviä
  • 1 dl keitettyjä mustia papuja
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Chutney: Kuumenna uuni 250 asteeseen: Paahda chilipalkoja uunissa 10 minuuttia. Kuori chilit ja hienonna malto. Kuutioi omena. Sekoita kattilassa chilisilppu, omena, viinietikka, sokeri, maissi ja pavut. Kuori valkosipulinkynnet, halkaise ne pitkittäin ja laita muiden ainesten joukkoon. Kiehauta seos, alenna lämpöä ja keitä hiljaa 25 minuuttia. Jäähdytä.

2. Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Penslaa ne öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa nahkapuoli alaspäin 1 - 1½ minuuttia. Käännä ja grillaa lihapuolta noin 3 minuuttia.

3. Suikaloi vihreä chili hienoksi. Tarjoile lohi chutneyn kanssa ja sirottele pinnalle vihreää chilisilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.