Grillattu kassler ja appelsiinisalsa

Sianniskasta tehty kevyesti savustettu kassler on nopeaa grillattavaa. Grillaa viipaleet hiiligrillissä tai grillipannussa. Yhdessä vastakeitettyjen perunoiden ja appelsiininmakuisen salaatin kanssa niistä tulee miltei juhlaruokaa.

Neljälle

  • 400 g savukassleria
  • suolaa ja valkopippuria

Appelsiinisalsa

  • 1 iso appelsiini
  • 1 dl purjosilppua
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1/4 kurkkua
  • ½ dl ruohosipulisilppua
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl appelsiinimehutiivistettä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Salsa: Kuori appelsiini ja leikkaa viipaleet kalvottomiksi terävällä veitsellä. Leikkaa viipaleet pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit, paprika ja kurkku kuutioiksi. Sekoita keskenään appelsiinipalat, purjosilppu, tomaatti-, paprika- ja kurkkukuutiot ja lisää ruohosipulisilppu. Sirottele päälle suolaa ja sokeria. Sekoita mukaan öljy, mehu ja viinietikka. Mausta pippurilla myllystä. Anna maustua.

2. Leikkaa kassler viipaleiksi. Sirota suolaa ja pippuria molemmille puolille. Paista tai grillaa viipaleita 1-2 minuuttia puoleltaan. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden ja salsan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!