Grillattu kassler ja appelsiinisalsa
Sianniskasta tehty kevyesti savustettu kassler on nopeaa grillattavaa. Grillaa viipaleet hiiligrillissä tai grillipannussa. Yhdessä vastakeitettyjen perunoiden ja appelsiininmakuisen salaatin kanssa niistä tulee miltei juhlaruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g savukassleria
- suolaa ja valkopippuria
Appelsiinisalsa
- 1 iso appelsiini
- 1 dl purjosilppua
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 punainen paprika
- 1/4 kurkkua
- ½ dl ruohosipulisilppua
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl appelsiinimehutiivistettä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Salsa: Kuori appelsiini ja leikkaa viipaleet kalvottomiksi terävällä veitsellä. Leikkaa viipaleet pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit, paprika ja kurkku kuutioiksi. Sekoita keskenään appelsiinipalat, purjosilppu, tomaatti-, paprika- ja kurkkukuutiot ja lisää ruohosipulisilppu. Sirottele päälle suolaa ja sokeria. Sekoita mukaan öljy, mehu ja viinietikka. Mausta pippurilla myllystä. Anna maustua.
2. Leikkaa kassler viipaleiksi. Sirota suolaa ja pippuria molemmille puolille. Paista tai grillaa viipaleita 1-2 minuuttia puoleltaan. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden ja salsan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa