Grillattu entreocôte mansikkasalsan kera

Entrecôte (naudan välikyljys) on mahtavaa grillattavaa. Liha on marmoroitunutta eli siinä on rasvajuovia lihan keskellä, joten pihvistä tulee hiiligrillissäkin mehukasta ja maukasta. Raikas mansikkasalsa täydentää makusinfonian.

4 hengelle

  • 4 isoa viipaletta entrecôtea (naudan välikyljyslihaa)
  • 3 rkl grilliöljyä
  • suolaa ja jauhettua valko- tai mustapippuria

Salsa

  • 1 l mansikoita
  • 1/2 kurkku
  • 1 pieni salaattisipuli
  • 1 avokado
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 chili
  • 1 tl suolaa
  • 1 limetti
  • 5-6 basilikanlehteä

Valmistusohje

1. Salsa: Huuhtele mansikat ja poista kannat. Paloittele mansikat. Huuhdo ja kuutioi kurkku. Silppua sipuli. Halkaise avokado, poista siemen, koverra sisus ja kuutioi. Purista avokadokuutioiden päälle heti hieman limettimehua (tai sitruunaa), etteivät ne tummu. Silppua valkosipulinkynsi hyvin pieneksi. Halkaise chili, poista kalvot ja siemenet, mutta säästä ne. Kerrostele kaikki käsitellyt ainekset kulhoon ja sirottele päälle suolaa. Nosta kulho viileään tunniksi. Ennen tarjoilua purista salaattiin limetin mehu ja sekoita mukaan silputtu basilika. Maistele, ja jos haluat tulisempaa salsaa, lisää chilin sisäkalvot ja siemenet.

2. Ota liha jääkaapista hyvissä ajoin ennen grillaamista. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja sivele grilliöljyllä.

3. Grillaa pihvejä 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile grillattujen vihannesten ja salsan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!