Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu entreocôte mansikkasalsan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 4 isoa viipaletta entrecôtea (naudan välikyljyslihaa)
  • 3 rkl grilliöljyä
  • suolaa ja jauhettua valko- tai mustapippuria

Salsa

  • 1 l mansikoita
  • 1/2 kurkku
  • 1 pieni salaattisipuli
  • 1 avokado
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 chili
  • 1 tl suolaa
  • 1 limetti
  • 5-6 basilikanlehteä

Valmistusohje

1. Salsa: Huuhtele mansikat ja poista kannat. Paloittele mansikat. Huuhdo ja kuutioi kurkku. Silppua sipuli. Halkaise avokado, poista siemen, koverra sisus ja kuutioi. Purista avokadokuutioiden päälle heti hieman limettimehua (tai sitruunaa), etteivät ne tummu. Silppua valkosipulinkynsi hyvin pieneksi. Halkaise chili, poista kalvot ja siemenet, mutta säästä ne. Kerrostele kaikki käsitellyt ainekset kulhoon ja sirottele päälle suolaa. Nosta kulho viileään tunniksi. Ennen tarjoilua purista salaattiin limetin mehu ja sekoita mukaan silputtu basilika. Maistele, ja jos haluat tulisempaa salsaa, lisää chilin sisäkalvot ja siemenet.

2. Ota liha jääkaapista hyvissä ajoin ennen grillaamista. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja sivele grilliöljyllä.

Entrecôte (naudan välikyljys) on mahtavaa grillattavaa. Liha on marmoroitunutta eli siinä on rasvajuovia lihan keskellä, joten pihvistä tulee hiiligrillissäkin mehukasta ja maukasta. Raikas mansikkasalsa täydentää makusinfonian.

3. Grillaa pihvejä 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile grillattujen vihannesten ja salsan kera.

Lisää aiheesta:

Alkuruokasalaatti avokadolla ja halloumillaGrillattua halloumijuustoa avokadon keraThaisalaattia pihvilihallaTexas chiliMansikka-avokadosalsaGrillatut tortillat liha- ja vihannestäyttein
NaudanlihapihviKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi
  • 24.04.202008:55
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Pihvin paistaminen – näin paistat täydellisen naudan sisäfileepihvin Kari Aihisen opeilla

  • 27.01.202012:40
    Wieninleike

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipulipihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punasipulipihvi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suutarinlaatikko