Greippisorbetti

Tämä kirpeän raikas jälkiruoka sopii loistavasti tukevan ja täyttävän aterian päätteeksi. Nopeimmin sorbetti valmistuu jäätelökoneella. Lisää silloin munanvalkuaiset pari minuuttia ennen valmistusajan päättymistä.

6 annosta

  • 5 greippiä
  • 1 sitruuna
  • 2 dl sokeria
  • 6 dl vettä
  • 2 munanvalkuaista

Koristeluun

  • cocktailkirsikoita
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Keitä liemi vedestä ja sokerista. Keitä kannen alla 5 minuuttia ja anna jäähtyä. Purista greipit ja sitruuna. Säästä 6 kauneinta kuorenpuolikasta. Kaada mehu siivilän läpi sokeriliemeen. Sekoita ja kaada vuokaan. Pane pakastimeen 4-6 tunniksi. Vatkaa seosta muutaman kerran jäähtymisen aikana.

2. Poista kuorenpuolikkaista kalvot ja loput hedelmälihat. Pane puolikkaat kylmään veteen, jossa ne säilyvät raikkaina tarjoiluun saakka. Vatkaa munanvalkuaiset kevyesti ja sekoita ne noin 2-3 tuntia jäähtyneeseen sorbettiin. Vatkaa seos kevyesti ja pane se takaisin pakastimeen.

3. Vatkaa valmis sorbetti vielä kerran. Täytä kuorenpuolikkaat sorbetilla. Koristele cocktailkirsikoilla tai sitruunamelissan oksalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.