Greippisorbetti

Tämä kirpeän raikas jälkiruoka sopii loistavasti tukevan ja täyttävän aterian päätteeksi. Nopeimmin sorbetti valmistuu jäätelökoneella. Lisää silloin munanvalkuaiset pari minuuttia ennen valmistusajan päättymistä.

6 annosta

  • 5 greippiä
  • 1 sitruuna
  • 2 dl sokeria
  • 6 dl vettä
  • 2 munanvalkuaista

Koristeluun

  • cocktailkirsikoita
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Keitä liemi vedestä ja sokerista. Keitä kannen alla 5 minuuttia ja anna jäähtyä. Purista greipit ja sitruuna. Säästä 6 kauneinta kuorenpuolikasta. Kaada mehu siivilän läpi sokeriliemeen. Sekoita ja kaada vuokaan. Pane pakastimeen 4-6 tunniksi. Vatkaa seosta muutaman kerran jäähtymisen aikana.

2. Poista kuorenpuolikkaista kalvot ja loput hedelmälihat. Pane puolikkaat kylmään veteen, jossa ne säilyvät raikkaina tarjoiluun saakka. Vatkaa munanvalkuaiset kevyesti ja sekoita ne noin 2-3 tuntia jäähtyneeseen sorbettiin. Vatkaa seos kevyesti ja pane se takaisin pakastimeen.

3. Vatkaa valmis sorbetti vielä kerran. Täytä kuorenpuolikkaat sorbetilla. Koristele cocktailkirsikoilla tai sitruunamelissan oksalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!