Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Greippisorbetti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon

6 annosta

  • 5 greippiä
  • 1 sitruuna
  • 2 dl sokeria
  • 6 dl vettä
  • 2 munanvalkuaista

Koristeluun

  • cocktailkirsikoita
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Keitä liemi vedestä ja sokerista. Keitä kannen alla 5 minuuttia ja anna jäähtyä. Purista greipit ja sitruuna. Säästä 6 kauneinta kuorenpuolikasta. Kaada mehu siivilän läpi sokeriliemeen. Sekoita ja kaada vuokaan. Pane pakastimeen 4-6 tunniksi. Vatkaa seosta muutaman kerran jäähtymisen aikana.

2. Poista kuorenpuolikkaista kalvot ja loput hedelmälihat. Pane puolikkaat kylmään veteen, jossa ne säilyvät raikkaina tarjoiluun saakka. Vatkaa munanvalkuaiset kevyesti ja sekoita ne noin 2-3 tuntia jäähtyneeseen sorbettiin. Vatkaa seos kevyesti ja pane se takaisin pakastimeen.

3. Vatkaa valmis sorbetti vielä kerran. Täytä kuorenpuolikkaat sorbetilla. Koristele cocktailkirsikoilla tai sitruunamelissan oksalla.

Tämä kirpeän raikas jälkiruoka sopii loistavasti tukevan ja täyttävän aterian päätteeksi. Nopeimmin sorbetti valmistuu jäätelökoneella. Lisää silloin munanvalkuaiset pari minuuttia ennen valmistusajan päättymistä.

Lisää aiheesta:

Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaSeljankukkajäädykeVeriappelsiinihyytelö hedelmien keraMandariinisorbettiPannacotta sitruunasokerin keraMansikkakiisseli Sandhamnin kestikievarin tapaan
SorbettiKevytGluteenitonLaktoositonKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Sorbetti
  • 29.01.201614:24
    Päivän resepti

    Hellapoliisin marja-kookossorbetti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Mangosorbetti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Greippisorbetti

  • 18.02.201300:00
    Drinkit

    Mansikkagranité

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Puolukkasorbetti