Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavilohta sinappi-tillikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Kahdeksalle

  • 1 kg tuoretta lohta, keskipalaa
  • 0,6 dl kidesokeria
  • 1 dl suolaa
  • 1 rkl rouhittua valkopippuria
  • runsaasti karkeasti hienonnettua tilliä

Sinappi-tillikastike

  • 2 dl makeaa sinappia
  • 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2-3 dl neutraalia öljyä
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Fileoi lohi leikkaamalla pois selkäruoto, jätä nahka paikoilleen. Poimi pois kaikki pikkuruodot pihdeillä ja leikkaa pois valkeat vatsakalvot sekä evät.

2. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri. Hiero lohifileet seoksella ja laita ne lihapuolet vastakkain, paksu osa ohutta osaa vasten, fileiden väliin tulee paljon tilliä. Ripottele loput mausteseoksesta kalan päälle. Peitä muovikelmulla tai laita lohi kaksinkertaisiin muovipusseihin, jotka solmit kiinni. Anna maustua huoneenlämmössä kunnes mausteet ovat sulaneet. Laita sitten jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi, kääntele muutaman kerran graavauksen aikana.

3. Kastike: Hienonna tilli. Laita sinappi ja viinietikka monitoimikoneeseen, käynnistä kone. Lisää öljy ohuena norona lisäysaukon kautta. Pysäytä kone, lisää tilli ja sekoita hitaalla nopeudella. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Leikkaa lohi ohuiksi, viistoiksi siivuiksi tai 1 cm paksuisiksi, suoriksi siivuiksi ja tarjoile sinappi-tillikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaGrillattua graavilohtaGraavilohta mehevän kastikkeen keraSinappikastike ja roseepippurigraavattu lohiPiparjuurimarinoitua lohta
GraavilohiGluteenitonLaktoositonLisäkeruoatKalaruoka

Kalan graavaus on helppo tehdä itse. Ja mikä parasta - siitä tulee todella hyvää! Suosittelemme, että pakastat lohen 2 vuorokautta ennen graavausta. Kastikkeen teet muutamassa minuutissa monitoimikoneen avulla.

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin