Kalan graavaus on helppo tehdä itse. Ja mikä parasta - siitä tulee todella hyvää! Suosittelemme, että pakastat lohen 2 vuorokautta ennen graavausta. Kastikkeen teet muutamassa minuutissa monitoimikoneen avulla.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 1 kg tuoretta lohta, keskipalaa
- 0,6 dl kidesokeria
- 1 dl suolaa
- 1 rkl rouhittua valkopippuria
- runsaasti karkeasti hienonnettua tilliä
Sinappi-tillikastike
- 2 dl makeaa sinappia
- 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2-3 dl neutraalia öljyä
- 1 nippu tilliä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Fileoi lohi leikkaamalla pois selkäruoto, jätä nahka paikoilleen. Poimi pois kaikki pikkuruodot pihdeillä ja leikkaa pois valkeat vatsakalvot sekä evät.
2. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri. Hiero lohifileet seoksella ja laita ne lihapuolet vastakkain, paksu osa ohutta osaa vasten, fileiden väliin tulee paljon tilliä. Ripottele loput mausteseoksesta kalan päälle. Peitä muovikelmulla tai laita lohi kaksinkertaisiin muovipusseihin, jotka solmit kiinni. Anna maustua huoneenlämmössä kunnes mausteet ovat sulaneet. Laita sitten jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi, kääntele muutaman kerran graavauksen aikana.
3. Kastike: Hienonna tilli. Laita sinappi ja viinietikka monitoimikoneeseen, käynnistä kone. Lisää öljy ohuena norona lisäysaukon kautta. Pysäytä kone, lisää tilli ja sekoita hitaalla nopeudella. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Leikkaa lohi ohuiksi, viistoiksi siivuiksi tai 1 cm paksuisiksi, suoriksi siivuiksi ja tarjoile sinappi-tillikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!