Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavilohicocktail

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 8 viipaletta graavilohta
  • 1 kovaksikeitetty kananmuna
  • 8 valkoista parsaa
  • sitruunaviipaleita
  • salaatinlehtiä
  • tilliä
  • 3 rkl sinappia
  • 1 rkl kidesokeria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1 dl neutraalia öljyä

Tarvitset myös

  • 4 cocktailkulhoa

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita sinappi, sokeri, suola, pippuri, viinietikka ja tilli kulhossa. Lisää öljy tippa kerrallaan ja sitten ohuena norona. Sekoita koko ajan. Kastikkeesta pitää tulla paksu ja kermainen.

2. Suikaloi graavilohi. Asettele salaatinlehdet lasikulhoihin ja lohisuikaleet niiden päälle. Koristele munanlohkoin, parsannupuin ja sitruunaviipalein. Lusikoi päälle kastiketta ja koristele tillinoksalla.

3. Laita kulhot isompiin kulhoihin, joissa on jäämurskaa. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

HummericocktailGraavilohta ja sinappitillikastikettaLohinyytitGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaTaskurapucocktailLohi-kampasimpukkacarpaccio
Cocktail alkupalatSalaatitGluteenitonVappuParsaviikotBrunssiAlkuruoat

Cocktailit olivat suosittuja alkuruokia sekä ravintoloissa että yksityispäivällisillä 1960-luvulla. Ruoat tarjoiltiin aina kylminä cocktailkulhoista, joissa on oma paikkansa ruoalle ja alempi osa jäälle. Ellei kirpputorilta tai mummon vintiltä löydy cocktailkulhoja, voit käyttää erikokoisia kulhoja, jotka sopivat toistensa sisään.

Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat
  • 21.12.202416:00
    Joulu

    Joulun ja uudenvuoden syötävät kranssit

  • 14.12.202409:45
    Jouluruoka

    Helpot joulun cocktailpalat

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Nopeat ja helpot

    Helpot cocktailpalat

  • 01.04.202214:43
    Peruna

    Itse tehdyt sipsit eli perunalastut uunissa