Graavattua silakkaa etikkaliemessä
Silakan graavaus on helppo ja hauska tapa tehdä hyvää kalaruokaa. Ensin silakkafileet laitetaan graavausliemeen ja sitten etikkaliemeen. Graavi silakka sopii noutopöytään, mutta myös pääruoaksi uusien perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 600 g silakkafileitä
Graavausliemi
- 1 dl etikkaa (12%)
- 5 dl vettä
- 1 rkl merisuolaa
Etikkaliemi
- 1/2 dl etikkaa (12%)
- 4 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 2 dl öljyä
- 1/2 rkl suolaa
- 1/2 rkl rouhittua valkopippuria
- tilliä
Valmistusohje
1. Graavaus: sekoita etikka, vesi ja suola. Irrota silakoista nahka ja pane fileet liemeen. Pidä peitettynä jääkaapissa yön yli. Sekoittele muutaman kerran, niin että silakat graavautuvat kauttaaltaan.
2. Etikkaliemi: sekoita etikka, sokeri, vesi, öljy, suola ja pippurirouhe. Ota silakkafileet graavausliemestä ja valuta ne kunnolla. Laita puhtaan lasipurkin pohjalle hieman tilliä. Kerrostele sen jälkeen vuorotellen fileitä ja tilliä. Kaada etikkaliemi päälle.
3. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan