Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavattua silakkaa etikkaliemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 600 g silakkafileitä

Graavausliemi

  • 1 dl etikkaa (12%)
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl merisuolaa

Etikkaliemi

  • 1/2 dl etikkaa (12%)
  • 4 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 dl öljyä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1/2 rkl rouhittua valkopippuria
  • tilliä

Valmistusohje

1. Graavaus: sekoita etikka, vesi ja suola. Irrota silakoista nahka ja pane fileet liemeen. Pidä peitettynä jääkaapissa yön yli. Sekoittele muutaman kerran, niin että silakat graavautuvat kauttaaltaan.

2. Etikkaliemi: sekoita etikka, sokeri, vesi, öljy, suola ja pippurirouhe. Ota silakkafileet graavausliemestä ja valuta ne kunnolla. Laita puhtaan lasipurkin pohjalle hieman tilliä. Kerrostele sen jälkeen vuorotellen fileitä ja tilliä. Kaada etikkaliemi päälle.

3. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Kirkasgraavatut silakat s/s NorrteljeGraavatut silakatHienot, sinappigraavatut silakatSinappisilakatGraavisilakat yrttikastikkellaKirkasgraavatut silakat
GraavikalaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluLisäkeruoat

Silakan graavaus on helppo ja hauska tapa tehdä hyvää kalaruokaa. Ensin silakkafileet laitetaan graavausliemeen ja sitten etikkaliemeen. Graavi silakka sopii noutopöytään, mutta myös pääruoaksi uusien perunoiden kera.

Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin