Gotlantilainen omenakakku

Runsas ja maukas kakku, joka valmistetaan omenasoseesta.

1 kakkuun

  • 5 dl omenasosetta
  • 2-2 ½ dl korppujauhoja
  • 2 tl jauhettuja neilikoita
  • 1 ½ tl kanelia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka, ei liian isoa. Sekoita omenasose, korppujauhot ja mausteet puuroksi, ei liian kiinteäksi.

2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti tai kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.