Gotlantilainen omenakakku
Runsas ja maukas kakku, joka valmistetaan omenasoseesta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
1 kakkuun
- 5 dl omenasosetta
- 2-2 ½ dl korppujauhoja
- 2 tl jauhettuja neilikoita
- 1 ½ tl kanelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka, ei liian isoa. Sekoita omenasose, korppujauhot ja mausteet puuroksi, ei liian kiinteäksi.
2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti tai kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Pika bébét
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan