Omenapannukakku
Julkaistu
Vanhanajan jälkiruoka, joka valmistetaan uunipannukakun tavoin. Kokeile mielellään myös muita hedelmiä. Älä unohda, että paistinpannun kahvan tulee olla uuninkestävä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Kahdelle-kolmelle
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 3 dl maitoa
- 1-2 kananmunaa
- 2 omenaa, pieninä lohkoina
- kanelia
- 1 rkl margariinia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Vatkaa taikina, anna turvota 10 minuuttia.
3. Sulata 1 rkl margariinia paistinpannulla ja kaada taikina pannuun. Pistele omenalohkot taikinaan sinne tänne, puuteroi kanelilla.
4. Paista kypsäksi uunin keskitasolla, 30-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan