Omena-viininmarjapiiras
Julkaistu
Mukava yhdistelmä. Piiras on myös kaunista katsottavaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
Pohja
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- noin 3 omenaa, lohkoina
- 2-3 dl punaviinimarjoja
- noin 2 dl punaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, kääri reunalle foliosuikale. Paista uunissa 10 minuuttia.
2. Poista folio. Laita omenalohkot vuokaan. Paista kypsäksi 15-20 minuuttia.
3. Sulata hyytelö ja penslaa omenat sillä niiden ollessa vielä kuumia. Laita viininmarjat vuokaan piiraan jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan