Omena-viininmarjapiiras
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661148/landscape16_9/515/290/502e06af0779ef84367816d6fae50f39/uo/933966-4485.jpg)
Mukava yhdistelmä. Piiras on myös kaunista katsottavaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
Pohja
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- noin 3 omenaa, lohkoina
- 2-3 dl punaviinimarjoja
- noin 2 dl punaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, kääri reunalle foliosuikale. Paista uunissa 10 minuuttia.
2. Poista folio. Laita omenalohkot vuokaan. Paista kypsäksi 15-20 minuuttia.
3. Sulata hyytelö ja penslaa omenat sillä niiden ollessa vielä kuumia. Laita viininmarjat vuokaan piiraan jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka