Mukava yhdistelmä. Piiras on myös kaunista katsottavaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
Pohja
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- noin 3 omenaa, lohkoina
- 2-3 dl punaviinimarjoja
- noin 2 dl punaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, kääri reunalle foliosuikale. Paista uunissa 10 minuuttia.
2. Poista folio. Laita omenalohkot vuokaan. Paista kypsäksi 15-20 minuuttia.
3. Sulata hyytelö ja penslaa omenat sillä niiden ollessa vielä kuumia. Laita viininmarjat vuokaan piiraan jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.