Helppo ja mehevä omenakakku

omenakakku-1-21082219-8-202100093-large
MTV

Kotimaisista omenoista valmistat monenlaiset herkut. Leivo ihana tuoksuva omenakakku ja täytä ja kuorruta kakku tuorejuustotahnalla. Helppoa ja superherkullista!

Ainekset

  • 3-5 (n. 300 g) kotimaista omenaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria, kookossokeria tai siirappia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta tai pähkinärouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1-2 tl kardemummaa
  • (1 tl chai-maustetta)
  • 200 g sulatettua voita

Kuorrutus ja täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 3-4 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • kanelia tai chai-maustetta
  • (kanelitankoja)

Valmistusohje

Omenakakku valmistuu näin:

Annoksia: 12–15

  1. Kuori ja raasta omenat. Laita ne kulhoon. Riko joukkoon kananmunat.
  2. Mittaa sokeri, fariinisokeri, kookossokeri tai siirappi ja lisää kulhoon.
  3. Mittaa vehnäjauhot, mantelijauhe tai pähkinärouhe, leivinjauhe ja leivontamausteet sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm. Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 50–60 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  5. Leikkaa kakku kahteen osaan.
  6. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi tahnaksi ja levitä puolet kakun väliin ja loput pinnalle.
  7. Ripottele reunoille hieman kanelia tai chai maustetta ja koristele kanelitangoilla.Tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja