Karviaispiirakka
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679966/landscape16_9/509/287/1b34ae1b60f5017d82a168c37357ca20/bD/karviaispiiras-4483.jpg)
Julkaistu
Klassinen murupiiras, jonka voit tarjoilla vaniljakreemin kanssa, johon olet sekoittanut kermavaahtoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
Pohja
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
Täyte
- noin 1 l perattuja karviaismarjoja
- 1 rkl perunajauhoja
- 0,5-1 dl kidesokeria (maun mukaan)
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauhot muruiksi, työstä mukaan vesi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa piirasvuoka. Pistele pohja. Laita päälle marjat. Sekoita perunajauhot ja sokeri ja ripottele marjoille. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka