Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 dl vettä
- 0,5 dl ruokaöljyä
- 50 g hiivaa
- 2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 2 dl tattarijauhoa
- 2 rkl siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 pkt (500 g) Semper Karkeaa jauhoseosta
Valmistusohje
Lämmitä vesi-öljyseos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 30 min.
Jaa taikina n. 20 osaan, leivo sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Anna kohota leivinliinan alla n. 10 min. Paista 250 °C:ssa n. 10 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.