Mainos

Gluteenittomat kanelipullat

n. 20 kpl

  • 50 g margariinia
  • 2 dl maitoa
  • 25 g hiiva
  • 1 muna
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 7 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)

Täyte

  • 4 rkl margariinia
  • 1 tl kanelia

Voiteluun

  • 1 muna
  • raesokeria
  • mantelirouhetta

Valmistusohje

Sulata margariini ja lisää maito. Murusta hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Lisää muna, sokeri ja suola ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa jauhoseos joukkoon (säästä 1 1/2 dl leivontaan). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia.

Jaa taikina 2 osaan ja kauli ne levyiksi. Levitä täyte levylle ja pyöritä rullaksi. Leikkaa rulla 10:een palaan. Laita pullat paperivuokaan. Kohota peitettynä uunipellillä n. 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.

Paista 225 °C:ssa n. 10 minuuttia.

Vinkki! Voit annostella taikinan myös suoraan 20 leivosvuokaan. Paina pullan keskelle syvennys ja laita siihen 1 tl kanelitäytettä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!