Gluteenittomat kanelipullat
- Ruokavalio: Gluteeniton
n. 20 kpl
- 50 g margariinia
- 2 dl maitoa
- 25 g hiiva
- 1 muna
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 7 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)
Täyte
- 4 rkl margariinia
- 1 tl kanelia
Voiteluun
- 1 muna
- raesokeria
- mantelirouhetta
Valmistusohje
Sulata margariini ja lisää maito. Murusta hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Lisää muna, sokeri ja suola ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa jauhoseos joukkoon (säästä 1 1/2 dl leivontaan). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia.
Jaa taikina 2 osaan ja kauli ne levyiksi. Levitä täyte levylle ja pyöritä rullaksi. Leikkaa rulla 10:een palaan. Laita pullat paperivuokaan. Kohota peitettynä uunipellillä n. 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
Paista 225 °C:ssa n. 10 minuuttia.
Vinkki! Voit annostella taikinan myös suoraan 20 leivosvuokaan. Paina pullan keskelle syvennys ja laita siihen 1 tl kanelitäytettä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka