Gluteenittomat hampurilaissämpylät
Itse leivotut gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat vaivan väärti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Gluteenittomat hampurilaissämpylät, n. 10 kpl
- 1/2 dl juoksevaa margariinia
- 3 1/2 dl vettä
- 1/2 dl Semper Pofiber perunakuitua
- 1 1/2 tl suolaa
- 25 g hiivaa
- 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)
Koristeluun
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Sekoita juokseva margariini, 1,5 dl vettä, suola ja Pofiber kulhossa. Anna Pofiberin turvota hetken ajan.
Liuota hiiva 2 dl:aan kädenlämpöistä vettä ja sekoita taikinapohjaan. Lisää Gluteeniton jauhoseos (säästä 1 1/2 dl leivontaan) ja vaivaa taikinaksi.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Leivo taikinasta 10 hampurilaissämpylää. Koristele sämpylät halutessasi seesaminsiemenillä.
Paista uunissa 250 ˚C:ssa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti