Gluteenittomat hampurilaissämpylät
Itse leivotut gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat vaivan väärti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Gluteenittomat hampurilaissämpylät, n. 10 kpl
- 1/2 dl juoksevaa margariinia
- 3 1/2 dl vettä
- 1/2 dl Semper Pofiber perunakuitua
- 1 1/2 tl suolaa
- 25 g hiivaa
- 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)
Koristeluun
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Sekoita juokseva margariini, 1,5 dl vettä, suola ja Pofiber kulhossa. Anna Pofiberin turvota hetken ajan.
Liuota hiiva 2 dl:aan kädenlämpöistä vettä ja sekoita taikinapohjaan. Lisää Gluteeniton jauhoseos (säästä 1 1/2 dl leivontaan) ja vaivaa taikinaksi.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Leivo taikinasta 10 hampurilaissämpylää. Koristele sämpylät halutessasi seesaminsiemenillä.
Paista uunissa 250 ˚C:ssa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti