Mainos
Mainos

Gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat sisältä upean pehmoisia. Väriä ne eivät saa samalla tavoin kuin vehnäjauhoilla leivotut sämpylät, mutta voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistoa siirappi-vesiseoksella.Värikkäät täytteet tekevät hampurilaisista houkuttelevia ja maku itsessään on erinomainen. Resepti: Hellapoliisi Kati Jaakonen.

10 kpl

  • ½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
  • 3 ½ dl vettä
  • ½ dl Semper perunakuitua
  • 25 g hiivaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 500 g Semper GrovMix –jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)

Valmistusohje

Sekoita juokseva margariini tai sulatettu voi, 1 ½ dl vettä, suola ja perunakuitu kulhossa. Anna turvota hetki.

Liuota hiiva kahteen desilitraan kylmää vettä ja sekoita taikinapohjaan. Lisää jauhoseos (paitsi 1 ½ dl) ja vaivaa taikinaksi loppuja jauhoja apuna käyttäen. Pyöritä taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa kymmeneen yhtä suureen osaan. Pyöritä sämpylöiksi.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Paista 200-225 –asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Täytä hampurilaiset mehevillä jauhelihapihveillä, salaatilla, tomaatilla, maustekurkulla ja majoneesilla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.