Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteenittomat hampurilaissämpylät à la Hellapoliisi

Julkaistu 15.06.2015 09:40
  • Ruokavalio: Gluteeniton

10 kpl

  • ½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
  • 3 ½ dl vettä
  • ½ dl Semper perunakuitua
  • 25 g hiivaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 500 g Semper GrovMix –jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)

Valmistusohje

Sekoita juokseva margariini tai sulatettu voi, 1 ½ dl vettä, suola ja perunakuitu kulhossa. Anna turvota hetki.

Liuota hiiva kahteen desilitraan kylmää vettä ja sekoita taikinapohjaan. Lisää jauhoseos (paitsi 1 ½ dl) ja vaivaa taikinaksi loppuja jauhoja apuna käyttäen. Pyöritä taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa kymmeneen yhtä suureen osaan. Pyöritä sämpylöiksi.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Paista 200-225 –asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Täytä hampurilaiset mehevillä jauhelihapihveillä, salaatilla, tomaatilla, maustekurkulla ja majoneesilla.

Gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat sisältä upean pehmoisia. Väriä ne eivät saa samalla tavoin kuin vehnäjauhoilla leivotut sämpylät, mutta voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistoa siirappi-vesiseoksella.Värikkäät täytteet tekevät hampurilaisista houkuttelevia ja maku itsessään on erinomainen. Resepti: Hellapoliisi Kati Jaakonen.

Lisää aiheesta:

Gluteenittomat porkkanasämpylät Helpot Gluteenittomat pikkupullatVappuhampurilaisetHapankaalisämpylätGluteenittomat hampurilaissämpylätRasvattomat kaurakeksit
HampurilainenGluteenitonKevään juhlatVappuHalloweenAjankohtaistaSemperEdullisetNopeat ja helpotLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle