Mainos

Gluteenittomat hampurilaissämpylät à la Hellapoliisi

Gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat sisältä upean pehmoisia. Väriä ne eivät saa samalla tavoin kuin vehnäjauhoilla leivotut sämpylät, mutta voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistoa siirappi-vesiseoksella.Värikkäät täytteet tekevät hampurilaisista houkuttelevia ja maku itsessään on erinomainen. Resepti: Hellapoliisi Kati Jaakonen.

10 kpl

  • ½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
  • 3 ½ dl vettä
  • ½ dl Semper perunakuitua
  • 25 g hiivaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 500 g Semper GrovMix –jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)

Valmistusohje

Sekoita juokseva margariini tai sulatettu voi, 1 ½ dl vettä, suola ja perunakuitu kulhossa. Anna turvota hetki.

Liuota hiiva kahteen desilitraan kylmää vettä ja sekoita taikinapohjaan. Lisää jauhoseos (paitsi 1 ½ dl) ja vaivaa taikinaksi loppuja jauhoja apuna käyttäen. Pyöritä taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa kymmeneen yhtä suureen osaan. Pyöritä sämpylöiksi.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Paista 200-225 –asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Täytä hampurilaiset mehevillä jauhelihapihveillä, salaatilla, tomaatilla, maustekurkulla ja majoneesilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja