Gluteenittomat hampurilaissämpylät à la Hellapoliisi
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664832/landscape16_9/515/290/3e3110dfe30e4ed98d0a305893c41b7f/sU/glu-12071.jpg)
Gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat sisältä upean pehmoisia. Väriä ne eivät saa samalla tavoin kuin vehnäjauhoilla leivotut sämpylät, mutta voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistoa siirappi-vesiseoksella.Värikkäät täytteet tekevät hampurilaisista houkuttelevia ja maku itsessään on erinomainen. Resepti: Hellapoliisi Kati Jaakonen.
- Ruokavalio: Gluteeniton
10 kpl
- ½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
- 3 ½ dl vettä
- ½ dl Semper perunakuitua
- 25 g hiivaa
- 1 ½ tl suolaa
- 500 g Semper GrovMix –jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)
Valmistusohje
Sekoita juokseva margariini tai sulatettu voi, 1 ½ dl vettä, suola ja perunakuitu kulhossa. Anna turvota hetki.
Liuota hiiva kahteen desilitraan kylmää vettä ja sekoita taikinapohjaan. Lisää jauhoseos (paitsi 1 ½ dl) ja vaivaa taikinaksi loppuja jauhoja apuna käyttäen. Pyöritä taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa kymmeneen yhtä suureen osaan. Pyöritä sämpylöiksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Paista 200-225 –asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Täytä hampurilaiset mehevillä jauhelihapihveillä, salaatilla, tomaatilla, maustekurkulla ja majoneesilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka