Mainos

Gluteenittomat blinit

Gluteenittomat blinit sopivat ihan kaikille. Vinkki! Valmista blinit etukäteen ja kuumenna uunissa pelillä ennen tarjoamista.

24 kpl (6-8 annosta alkupalana)

  • 1 dl Semper Hienoa jauhoseosta
  • 1,5 dl tattarijauhoa
  • 2,5 dl maitoa
  • 3/4 dl kermaviiliä
  • 10 g hiivaa
  • 1 munan keltuainen
  • 1 munan valkuainen
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhot, kermaviili, keltuainen ja suola ja vispaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia. Vatkaa valkuainen kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan.

Voitele lettupannu ja laita n. 1 rkl taikinaa kuhunkin lettupannun koloon ja paista kummaltakin puolelta muutaman minuutin ajan keskilämmöllä (älä anna pannun kuumeta liikaa, jotta hiiva ehtii kohottaa blinit kuohkeiksi).

Tarjoa Blinien kanssa:

muikunmätiä, smetanaa tai kermaviiliä ja punasipulia silputtuna

Vinkki!

Valmista blinit etukäteen ja kuumenna uunissa pelillä ennen tarjoamista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja