Gluteenittomat blinit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662470/landscape16_9/515/290/acab2a6f3d820962c2f80ffb48c301e1/BE/gluteenittomatblinit-9756.jpg)
Gluteenittomat blinit sopivat ihan kaikille. Vinkki! Valmista blinit etukäteen ja kuumenna uunissa pelillä ennen tarjoamista.
- Ruokavalio: Gluteeniton
24 kpl (6-8 annosta alkupalana)
- 1 dl Semper Hienoa jauhoseosta
- 1,5 dl tattarijauhoa
- 2,5 dl maitoa
- 3/4 dl kermaviiliä
- 10 g hiivaa
- 1 munan keltuainen
- 1 munan valkuainen
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhot, kermaviili, keltuainen ja suola ja vispaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia. Vatkaa valkuainen kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan.
Voitele lettupannu ja laita n. 1 rkl taikinaa kuhunkin lettupannun koloon ja paista kummaltakin puolelta muutaman minuutin ajan keskilämmöllä (älä anna pannun kuumeta liikaa, jotta hiiva ehtii kohottaa blinit kuohkeiksi).
Tarjoa Blinien kanssa:
muikunmätiä, smetanaa tai kermaviiliä ja punasipulia silputtuna
Vinkki!
Valmista blinit etukäteen ja kuumenna uunissa pelillä ennen tarjoamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka