Gluteenittomat blinit
Gluteenittomat blinit sopivat ihan kaikille. Vinkki! Valmista blinit etukäteen ja kuumenna uunissa pelillä ennen tarjoamista.
- Ruokavalio: Gluteeniton
24 kpl (6-8 annosta alkupalana)
- 1 dl Semper Hienoa jauhoseosta
- 1,5 dl tattarijauhoa
- 2,5 dl maitoa
- 3/4 dl kermaviiliä
- 10 g hiivaa
- 1 munan keltuainen
- 1 munan valkuainen
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhot, kermaviili, keltuainen ja suola ja vispaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia. Vatkaa valkuainen kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan.
Voitele lettupannu ja laita n. 1 rkl taikinaa kuhunkin lettupannun koloon ja paista kummaltakin puolelta muutaman minuutin ajan keskilämmöllä (älä anna pannun kuumeta liikaa, jotta hiiva ehtii kohottaa blinit kuohkeiksi).
Tarjoa Blinien kanssa:
muikunmätiä, smetanaa tai kermaviiliä ja punasipulia silputtuna
Vinkki!
Valmista blinit etukäteen ja kuumenna uunissa pelillä ennen tarjoamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan