Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteenittomat blinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Gluteenittomat blinit sopivat ihan kaikille. Vinkki! Valmista blinit etukäteen ja kuumenna uunissa pelillä ennen tarjoamista.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

24 kpl (6-8 annosta alkupalana)

  • 1 dl Semper Hienoa jauhoseosta
  • 1,5 dl tattarijauhoa
  • 2,5 dl maitoa
  • 3/4 dl kermaviiliä
  • 10 g hiivaa
  • 1 munan keltuainen
  • 1 munan valkuainen
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhot, kermaviili, keltuainen ja suola ja vispaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia. Vatkaa valkuainen kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan.

Voitele lettupannu ja laita n. 1 rkl taikinaa kuhunkin lettupannun koloon ja paista kummaltakin puolelta muutaman minuutin ajan keskilämmöllä (älä anna pannun kuumeta liikaa, jotta hiiva ehtii kohottaa blinit kuohkeiksi).

Tarjoa Blinien kanssa:

muikunmätiä, smetanaa tai kermaviiliä ja punasipulia silputtuna

Vinkki!

Valmista blinit etukäteen ja kuumenna uunissa pelillä ennen tarjoamista.

Lisää aiheesta:

Vapun valtakunta: Isot blinit Mehevä blinikakkuRuisblinitKaviaariblinitBlinileipäsetMakeat blinit
BlinitGluteenitonBlinikausiSemperLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Blinit
  • 14.02.202015:24
    Blinit

    Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

  • 24.01.202007:48
    Tartar

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 08.02.201607:09
    Päivän resepti

    Blini-boston

  • 06.03.201514:34
    Blinikausi

    Vapun valtakunta: Isot blinit

  • 30.04.201509:51
    Makuja ja Elämää

    Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera