Gluteeniton Piparkakku-juustokakku
Piparkakun tuoksu tuo joulutunnelman ja saa vieraasi hymyilemään. Tässä jouluisen tuorejuustokakun resepti. Reseptin tarjoaa Semper.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Pohja
- 25 kpl Semper gluteenittomia piparkakkuja
- 75 g sulatettua margariinia tai voita
Täyte
- 800 g tuorejuustoa esim. Philadelphia
- 2,5 dl sokeria
- 2 rkl Semper gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
- 2,5 tl piparkakkumaustetta
- 4 munaa
- 10 kpl Semper gluteenittomia piparkakkuja
Kuorrute
- 100 g tuorejuustoa esim. Philadelphia juustoa, 1 dl tomusokeria.
Valmistusohje
Valmista näin:
1. Murenna piparkakut ja sekoita pehmeän rasvan joukkoon.
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle ja laita jääkaappiin jäähtymään.
3. Laita uuni lämpiämään 175 °C:een.
4. Valmista täyte: Sekoita tuorejuusto ja sokeri, lisää joukkoon jauhoseos, vaniljasokeri, suola, mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää täytteeseen yksi muna kerrallaan, sekoita samalla.
5. Laita puolet täytteestä pohjan päälle kakkuvuokaan.
6. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja tasoita pinta. Paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pohja on jähmettynyt.
7. Lisää varovasti 10 piparkakkua täytteen päälle ja lisää loput täytteestä.
8. Paista vielä 35-40 minuuttia uunin alaosassa.
9. Anna kakun jäähtyä hyvin. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri, niin että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Koristele kakku esim. piparkakuilla ja kermavaahdolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti