Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton Piparkakku-juustokakku

Julkaistu 18.12.2014 16:04

Piparkakun tuoksu tuo joulutunnelman ja saa vieraasi hymyilemään. Tässä jouluisen tuorejuustokakun resepti. Reseptin tarjoaa Semper.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Pohja

  • 25 kpl Semper gluteenittomia piparkakkuja
  • 75 g sulatettua margariinia tai voita

Täyte

  • 800 g tuorejuustoa esim. Philadelphia
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 rkl Semper gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2,5 tl piparkakkumaustetta
  • 4 munaa
  • 10 kpl Semper gluteenittomia piparkakkuja

Kuorrute

  • 100 g tuorejuustoa esim. Philadelphia juustoa, 1 dl tomusokeria.

Valmistusohje

Valmista näin:

1. Murenna piparkakut ja sekoita pehmeän rasvan joukkoon.

2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle ja laita jääkaappiin jäähtymään.

3. Laita uuni lämpiämään 175 °C:een.

4. Valmista täyte: Sekoita tuorejuusto ja sokeri, lisää joukkoon jauhoseos, vaniljasokeri, suola, mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää täytteeseen yksi muna kerrallaan, sekoita samalla.

5. Laita puolet täytteestä pohjan päälle kakkuvuokaan.

6. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja tasoita pinta. Paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pohja on jähmettynyt.

7. Lisää varovasti 10 piparkakkua täytteen päälle ja lisää loput täytteestä.

8. Paista vielä 35-40 minuuttia uunin alaosassa.

9. Anna kakun jäähtyä hyvin. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri, niin että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Koristele kakku esim. piparkakuilla ja kermavaahdolla.

Lisää aiheesta:

Suolakinuski-suklaajuustokakkuKatin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakkuJouluhalkoKardemummajoulukakkuLauran porkkanakakkuHämähäkinseittitorttu
JuustokakkuGluteenitonJouluPäivän reseptiPikkujoulutUusivuosiAjankohtaistaSemperLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku