Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton maalaisvuokaleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) Semper Maalaisleipä jauhoseosta- pakkauksessa on mukana pussi kuivahiivaa!
  • 4 dl lämmintä vettä (40 °C)
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Mittaa lämmin vesi ja öljy kulhoon ja sekoita. Lisää Maalaisleipä jauhoseos ja siihen sekoitettua kuivahiiva.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita se voideltuun, hyvin lämpöä siirtävään foliovuokaan (1,5 l). Kohota leipä peitettynä (voit peittää taikinakulhon esim. muovikelmulla) lämpimässä paikassa 30 min.

Paista 250 °C:ssa n. 20 minuuttia.

Kumoa valmis leipä alustalle ja anna jäähtyä tunnin ajan ennen leikkaamista. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä.

Gluteeniton maalaislimppu:

Jos haluat leipoa vuokaleivän asemasta limpun vähennä taikinan vesimäärä 3,5 dl:aan. Maalaisleipäjauhoseoksesta tehdyt taikinat ovat hyvin leipoutuvia!

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Muotoile taikinasta pyöreä leipä. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Tee pintaan viiltoja terävällä veitsellä. Paista 250 ˚C:ssa 25 minuuttia. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.

Lisää aiheesta:

Gluteeniton välimeren limppuGluteeniton italialainen maalaisleipäTumma kuminaleipäRukiinen limppuOhrakakkuGluteenittomat porkkanasämpylät
LeipäMaalaisleipäGluteenitonLaktoositonKasvisruokaSemperLeivonta
Suolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä