Gluteeniton italialainen maalaisleipä
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 pkt (500 g) Semper Maalaisleipäjauhoseosta (sisältää pussin kuivahiivaa)
- 500 g basilikalla maustettua tomaattimurskaa (katso vinkki)
Valmistusohje
Lämmitä tomaattimurska n. 40 asteiseksi. Lisää jauhoseos ja kuivahiiva (säästä 1 dl jauhoseosta leipomiseen). Sekoita tasaiseksi taikinaksi, joka saa olla hieman löysää.
Laita taikina jauhotetulle leivinpaperille pellin päälle. Muotoile taikinasta pitkänomainen leipä ja ripottele jäljelle jäänyt jauhoseos leivän päälle. Kohota lämpimässä paikassa 30 min.
Tee pitkä viilto leivän pintaan, toiselle sivulle. Paista 225 °C:ssa 20 minuuttia. Anna leivän jäähtyä muutaman tunnin ajan ennen leikkaamista.
Vinkki: Jos sinulla on 400 g tomaattimurskapurkki, saat taikinaan sopivan nestemäärän lisäämällä siihen 1 dl vettä. Voit myös itse maustaa tomaattimurskan basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti