Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton italialainen maalaisleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) Semper Maalaisleipäjauhoseosta (sisältää pussin kuivahiivaa)
  • 500 g basilikalla maustettua tomaattimurskaa (katso vinkki)

Valmistusohje

Lämmitä tomaattimurska n. 40 asteiseksi. Lisää jauhoseos ja kuivahiiva (säästä 1 dl jauhoseosta leipomiseen). Sekoita tasaiseksi taikinaksi, joka saa olla hieman löysää.

Laita taikina jauhotetulle leivinpaperille pellin päälle. Muotoile taikinasta pitkänomainen leipä ja ripottele jäljelle jäänyt jauhoseos leivän päälle. Kohota lämpimässä paikassa 30 min.

Tee pitkä viilto leivän pintaan, toiselle sivulle. Paista 225 °C:ssa 20 minuuttia. Anna leivän jäähtyä muutaman tunnin ajan ennen leikkaamista.

Vinkki: Jos sinulla on 400 g tomaattimurskapurkki, saat taikinaan sopivan nestemäärän lisäämällä siihen 1 dl vettä. Voit myös itse maustaa tomaattimurskan basilikalla.

Lisää aiheesta:

Gluteeniton välimeren limppuGluteenittomat patongit ja valkosipulipatongitGluteeniton maalaisvuokaleipäTerveysleipäGluteenittomat porkkanasämpylätPinaatti-fetapiirakka (gluteeniton)
LeipäKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaSemperLeivonta
Suolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä