Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut ravunpyrstöt sherrykastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 hengelle

  • 1 kg kuorittuja ravunpyrstöjä
  • friteerausöljyä
  • 2 tl cajunmaustetta

Frityyritaikina

  • 2 munaa
  • 3 1/2 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl polentaa (maissijauhoa)
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl kala-cajunmaustetta

Sherrykastike

  • 2 raakaa munankeltuaista
  • 1 dl tomaattiketsuppia
  • 1 dl sipulisilppua
  • 4 rkl sherryä
  • 2 tl tummaa ranskalaista sinappia
  • 1 tl kreolimaustetta (creole)
  • 2 dl maissiöljyä
  • muutama tippa tabascoa

Valmistusohje

1. Frityyritaikina: sekoita vatkatut munat ja maito. Sekoita vehnäjauho, maissijauho (polenta), sokeri ja mausteseos isossa kulhossa. Lisää puolet munamaitoseoksesta ja vispaa hyvin. Sekoita sen jälkeen loppu munamaito joukkoon perusteellisesti vatkaten. Jätä lepäämään huoneenlämpöön.

2. Sherrykastike: sekoita munankeltuaiset, ketsuppi, sherry, sinappi, sipulisilppu ja tabasco. Konetta käyttäessäsi riittää 30 sekuntia, käsin joudut vatkaamaan pidempään. Lisää sitten seokseen öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten joko koneella tai käsin. Vatkaa niin pitkään, että kastike on täysin tasaista.

3. Kuumenna friteerauspadassa tai paksupohjaisessa kattilassa öljy 175-asteiseksi. (Digitaalisella lihamittarilla on helppo mitata myös esim. öljyn lämpötila.) Mausta ravunpyrstöt cajunmausteella. Upota pyrstöt yksi kerrallaan frityyritaikinaan ja pane saman tein öljyyn paistumaan. Nosta öljystä reikäkauhalla, kun taikinoidut pyrstöt ovat kullanruskeita. Valuta hetki talouspaperin päällä ja tarjoile heti sherrykastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pehmeäkuoriset taskuraputacot ja mangosalsa, Samulin ja Markun reseptiFriteeratut kanafileet ja sinappibearnaiseSeesampaneroidut kanavartaat Hyydytetyt kananmunat katkaravuin täytetyillä latva-artisokanpohjillaLihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessaMakaroni-kukkakaalipaistos kolmella juustolla
RavunpyrstötAlkuruoatKastikkeet ja dipitUusivuosiGoGreenPääruoatKalaruoka

New Orleansin legendaarisen kokin Paul Prudhommen mukaan tärkeintä tämän ruoan teossa on nopeus ja öljyn lämpötila. Friteerausöljyn tulee olla 175-asteista, jolloin ravunpyrstöistä tulee rapeita. Aitoa cajun-ruokaa, olkaa hyvä!

Tuoreimmat aiheesta

Ravunpyrstöt
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kruunutillikeitto ja ravunpyrstöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Friteeratut ravunpyrstöt sherrykastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Rakastuneet meriravut

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linnan tähdet: Marinoidut jättiravunpyrstöt

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ravunpyrstöjä muikunmätien kera