Mainos
Mainos

New Orleansin legendaarisen kokin Paul Prudhommen mukaan tärkeintä tämän ruoan teossa on nopeus ja öljyn lämpötila. Friteerausöljyn tulee olla 175-asteista, jolloin ravunpyrstöistä tulee rapeita. Aitoa cajun-ruokaa, olkaa hyvä!

4 hengelle

  • 1 kg kuorittuja ravunpyrstöjä
  • friteerausöljyä
  • 2 tl cajunmaustetta

Frityyritaikina

  • 2 munaa
  • 3 1/2 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl polentaa (maissijauhoa)
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl kala-cajunmaustetta

Sherrykastike

  • 2 raakaa munankeltuaista
  • 1 dl tomaattiketsuppia
  • 1 dl sipulisilppua
  • 4 rkl sherryä
  • 2 tl tummaa ranskalaista sinappia
  • 1 tl kreolimaustetta (creole)
  • 2 dl maissiöljyä
  • muutama tippa tabascoa

Valmistusohje

1. Frityyritaikina: sekoita vatkatut munat ja maito. Sekoita vehnäjauho, maissijauho (polenta), sokeri ja mausteseos isossa kulhossa. Lisää puolet munamaitoseoksesta ja vispaa hyvin. Sekoita sen jälkeen loppu munamaito joukkoon perusteellisesti vatkaten. Jätä lepäämään huoneenlämpöön.

2. Sherrykastike: sekoita munankeltuaiset, ketsuppi, sherry, sinappi, sipulisilppu ja tabasco. Konetta käyttäessäsi riittää 30 sekuntia, käsin joudut vatkaamaan pidempään. Lisää sitten seokseen öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten joko koneella tai käsin. Vatkaa niin pitkään, että kastike on täysin tasaista.

3. Kuumenna friteerauspadassa tai paksupohjaisessa kattilassa öljy 175-asteiseksi. (Digitaalisella lihamittarilla on helppo mitata myös esim. öljyn lämpötila.) Mausta ravunpyrstöt cajunmausteella. Upota pyrstöt yksi kerrallaan frityyritaikinaan ja pane saman tein öljyyn paistumaan. Nosta öljystä reikäkauhalla, kun taikinoidut pyrstöt ovat kullanruskeita. Valuta hetki talouspaperin päällä ja tarjoile heti sherrykastikkeen kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.