Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut katkaravut sitruunamajoneesin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Emme suosittele perinteistä friteerausta aloittelijoille; katkaravut valmistuvat helposti myös friteerauskeittimessä. Lisukkeena maistuu sinappinen majoneesi.

4 annosta

  • 1 kg katkarapuja kuorineen
  • öljyä friteeraukseen

Friteeraustaikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl korppujauhetta
  • 3 munankeltuaista
  • ½ dl vettä

Sitruunamajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl ranskankermaa
  • ½ tl dijoninsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua

Tarjoiluun

  • 1 nippu tilliä
  • salaattisekoitusta

Valmistusohje

1. Sitruunamajoneesi: Sekoita majoneesi, ranskankerma, dijoninsinappi ja sitruunamehu. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

2. Katkaravut: Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön kärki paikalleen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja korppujauhot. Lisää munankeltuaiset ja vesi kokoajan sekoittaen. Anna seoksen vetäytyä ja turvota vähintään 10 minuuttia. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Kostuta katkaravut seoksessa ja friteeraa pienissä erissä.

3. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Pane friteeratut katkaravut salaattipedille ja koristele tillillä. Tarjoa sitruunamajoneesin kera.

Lisää aiheesta:

JääkatkaravutSillisalaattiPariloitu silakkatartarFriteeratut herkkusienet dippikastikkeellaLohipyttipannuFriteerattua kalaa ja mustekalarenkaita
KatkaravutAlkuruoatKastikkeet ja dipitYstävänpäiväVappuUusivuosiBrunssiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkaravut
  • 24.8.08:00
    Äyriäispiirakka

    Skagenpiirakka

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 29.05.202109:15
    Katkarapupasta

    Harri Syrjäsen katkarapupasta

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Katkaravut sherryliemessä

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Friteeratut jättikatkaravut kolmen kastikkeen kera