Friteeratut katkaravut sitruunamajoneesin kera
Emme suosittele perinteistä friteerausta aloittelijoille; katkaravut valmistuvat helposti myös friteerauskeittimessä. Lisukkeena maistuu sinappinen majoneesi.
4 annosta
- 1 kg katkarapuja kuorineen
- öljyä friteeraukseen
Friteeraustaikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl korppujauhetta
- 3 munankeltuaista
- ½ dl vettä
Sitruunamajoneesi
- 1 dl majoneesia
- ½ dl ranskankermaa
- ½ tl dijoninsinappia
- 1 rkl sitruunamehua
Tarjoiluun
- 1 nippu tilliä
- salaattisekoitusta
Valmistusohje
1. Sitruunamajoneesi: Sekoita majoneesi, ranskankerma, dijoninsinappi ja sitruunamehu. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
2. Katkaravut: Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön kärki paikalleen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja korppujauhot. Lisää munankeltuaiset ja vesi kokoajan sekoittaen. Anna seoksen vetäytyä ja turvota vähintään 10 minuuttia. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Kostuta katkaravut seoksessa ja friteeraa pienissä erissä.
3. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Pane friteeratut katkaravut salaattipedille ja koristele tillillä. Tarjoa sitruunamajoneesin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo