Friteeratut katkaravut sitruunamajoneesin kera
Emme suosittele perinteistä friteerausta aloittelijoille; katkaravut valmistuvat helposti myös friteerauskeittimessä. Lisukkeena maistuu sinappinen majoneesi.
4 annosta
- 1 kg katkarapuja kuorineen
- öljyä friteeraukseen
Friteeraustaikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl korppujauhetta
- 3 munankeltuaista
- ½ dl vettä
Sitruunamajoneesi
- 1 dl majoneesia
- ½ dl ranskankermaa
- ½ tl dijoninsinappia
- 1 rkl sitruunamehua
Tarjoiluun
- 1 nippu tilliä
- salaattisekoitusta
Valmistusohje
1. Sitruunamajoneesi: Sekoita majoneesi, ranskankerma, dijoninsinappi ja sitruunamehu. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
2. Katkaravut: Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön kärki paikalleen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja korppujauhot. Lisää munankeltuaiset ja vesi kokoajan sekoittaen. Anna seoksen vetäytyä ja turvota vähintään 10 minuuttia. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Kostuta katkaravut seoksessa ja friteeraa pienissä erissä.
3. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Pane friteeratut katkaravut salaattipedille ja koristele tillillä. Tarjoa sitruunamajoneesin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria